Degelijke overwinning volleybalmannen Forza

De volleyballers van Forza hebben de smaak weer redelijk te pakken. Tegen Next Volley, dat vooraf slechts vier punten minder had vergaard, werd het zaterdag in sportzaal De Vanger 3-1 (25-22 25-15 23-25 25-17).

Na een zeer gelijkopgaande eerste set sloeg de thuisploeg aan het einde van de eerste set het beslissende gaatje met een goede verdediging en een goed blok. Een 1-4-achterstand in de tweede set werd snel weggepoetst waarna Forza naar hartenlust kon aanvallen en scoren met een dikke score als gevolg. In het derde bedrijf kwam Forza met 0-5 achter, maar werd de draad ook weer opgepakt. Dordrecht bleef echter net de overhand houden, zag Forza van 21-24 tot 23-24 teruggekomen maar maakte toch 2-1 in sets. In de vierde set rechtte Forza de rug, kwam met 4-1 voor en onder mee via goed blocks kwamen de mannen van coach Tonie van Breda niet in de problemen. Met de zege blijft de achterstand op koploper Volley Zuid halverwege de competitie zes punten.

Forza-vrouwen Voor het duel van de mannen wonnen de Schouwse volleybalvrouwen met 3-1 (9-25 25-23 25-15 25-21) van Move4U. Ondanks een felle start maakten de volleybalsters teveel fouten om in de eerste set potten te kunnen breken. De felheid bleef in het tweede bedrijf en leidde nu wel tot goed spel: de aanval was goed, de pass ook en er was veel variatie. Tijdens de derde set bleef Forza hard werken en won ze vee lange rally's met een setzege tot gevolg. Forza-coach Hennie van Liere: ,,De vierde set ging lang gelijk op. Bij 17-17 namen we een voorsprong door twee mooie killblocks en een superknal op het midden. Daarna was het degelijk uitspelen".