Logo wereldregio.nl
Eerste elektrische transport naar museum
Eerste elektrische transport naar museum

Eerste elektrische transport naar museum

Vrijdagmiddag zijn de eerste twee inwoners met elektrisch vervoer naar het Watersnoodmuseum vervoerd; de heer Verwest en mevrouw Van Oeveren in Scharendijke. Het Watersnoodmuseum en Energie Werkt Schouwen-Duiveland ontwikkelden samen een nieuw, uniek concept: een directe verbinding tussen de dorpskernen op Schouwen-Duiveland en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, speciaal bedoeld voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Samenwerking tussen het Watersnoodmuseum en Energie Werkt is niet nieuw; de partijen vonden elkaar al eerder. Opnieuw slaan beide partijen de handen ineen, nu om mensen die door omstandigheden aan huis zijn gebonden een fijne middag te bezorgen en hen – voor de eerste keer of hernieuwd – kennis te laten maken met het museum.

In de komende wintermaanden faciliteert Energie Werkt iedere vrijdagmiddag gratis vervoer naar het Watersnoodmuseum en terug, elke week vanuit een andere kern op het eiland. Steeds is gekozen voor een centraal en goed bereikbaar opstappunt: een zorgcentrum, een supermarkt of een andere voor de hand liggende locatie. Het vervoersschema wordt ééns in de 4 weken gepubliceerd in WereldRegio.

Mensen die gebruik willen maken van deze voorziening kunnen zich aanmelden bij het Watersnoodmuseum via info@watersnoodmuseum.nl of door te bellen naar 0111-644 382.