SMWO start met gezinsmaatjes

Algemeen

De welzijnsorganisatie SMWO  is gestart met het project Gezinsmaatjes. Het project is bedoeld voor gezinnen  die ondersteuning kunnen gebruiken bij de praktische zaken die horen bij de opvoeding en het opgroeien van kinderen en waarvan het jongste kind niet ouder is dan 18 jaar. Via het project worden gezinnen ondersteund door een getrainde vrijwilliger, ook wel een gezinsmaatje genoemd. Zij ondersteunen het gezin door bijvoorbeeld het bieden van een luisterend oor voor de ouders, het leren spelen met de kinderen, het zoeken naar activiteiten in de buurt of het vergroten van het netwerk van het gezin. De vrijwilliger gaat pas aan de slag in een gezin na het volgen van een training van tien bijeenkomsten. Deze training vindt begin 2017 plaats.

Daarom is SMWO op zoek naar vrijwilligers die opgeleid willen worden tot gezinsmaatje. Een gezinsmaatje heeft ervaring met kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Het project Gezinsmaatjes draait ruim twee jaar in de gemeente Goes en is zeer succesvol gebleken. Onlangs is er ook gestart in de gemeente Noord-Beveland. Het project in Schouwen-Duiveland is mede mogelijk gemaakt door een innovatiesubsidie van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Gezinnen of vrijwilligers kunnen contact opnemen met de coördinator van het project via infopunt@smwo.nl of 0111-453444 om meer informatie op te vragen of zich aan te melden. Op www.gezinsmaatjes.nl is ook meer informatie te vinden.

Meer nieuws