Volleybalmannen Forza kunnen weer goed omhoog kijken

De volleybalmannen van Forza hebben de beoogde bovenste plaatsen weer in het vizier.

Dit is te danken aan de 3-2-zege (29-27 25-19 23-25 23-25 15-9) op VC Volt, een ploeg die voor zaterdag een plaats boven de Schouwse volleybalploeg stond. Na de overwinning staat Forza, na de tweede zege op rij, ‘slechts’ zes punten achter op koploper Skunk. Daartussen staan nog vier ploegen. De verschillen zijn derhalve klein in de tweede divisie D. Tegen VC Volt was het vooral spannend wat blijkt uit de scores van het eerste, derde en vierde bedrijf. ,,Ook in de derde set hadden we een kleine voorsprong”, vertelde Forza-speler Valentijn Luijck, ,,maar konden we het niet afmaken. In de vierde set was het spelbeeld hetzelfde. De vijfde set begonnen we met een 7-1-voorsprong waarna de set werd uitgespeeld.”

Forza-vrouwen Ondanks een 3-2-nederlaag (20-25 25-18 14-25 25-15 9-15) tegen Volley2Be, dat enkele plaatsen hoger staat dan de Forza-vrouwen, was coach Hennie van Liere tevreden met de twee punten. ,,Vanaf het eerste fluitsignaal hebben ze met lef en durf gespeeld. Dat wilde ik zien.” De eerste set ging tot 19-19 gelijk waarna Volley2Be net wat beter was tijdens deze wedstrijd in Sportblok in de promotieklasse A. In het tweede bedrijf resulteerden hoge servicedruk, gevarieerd spel en aanvallen met flair wel in setwinst voor de volleybalsters van Forza. Waar de passing tijdens de eerste twee sets goed ging, liet dat onderdeel Forza in het derde bedrijf in de steek. Op alle fronten scherp werd de vierde set weer een prooi voor de thuisploeg. ,,In de vijfde set ging ‘alles net niet’”, constateerde Van Liere. ,,Ik ben blij met het vertoonde spel.”