Bruse Boys kan als koploper lekker gaan slapen en dromen

Het is een inkoppertje, maar Bruse Boys gaat met een goed gevoel aan haar winterslaap beginnen. Het is een direct gevolg van de dik- en dik verdiende 2-0-zege op Terneuzense Boys.

De ploeg van trainer Marco Groeneveld kon wel wat ‘rust’ gebruiken na de twee ‘Flakkeese nachtmerries’. Zo comfortabel zoals ze een paar weken geleden nog kon gaan slapen met zes punten voorsprong op de nummer twee, zo wreed is Bruse Boys inmiddels wakker geschud en heet de nummer twee Klundert, dat zaterdag met 3-5 won bij Den Bommel, één van de laatste twee ‘spoken’ van Bruse Boys. Hierdoor blijft Klundert een punt achterstaan op de koploper uit de tweede klasse E. Dat het Bruse Boys even niet makkelijk de slaap vatte, had te maken met het lastiger maken van doelpunten hoewel ze daar afgelopen verliespartijen zeker mogelijkheden toe kreeg. Het uitblijven van goals is weer een gevolg van de speelwijze van tegenstanders die à la Roda JC de bus voor de goal parkeren. Met andere woorden: ze spelen zeer defensief. Voor een voetballiefhebber als Marco Groeneveld een doorn in het oog maar hij en Bruse Boys hebben er mee te maken. ,,Het is een beetje een nieuwe tendens tegen ons van: ‘kijk maar, doe maar’. Zo komen we het al weken tegen. Dan is dit gewoon lekker”, doelend op de nogmaals terechte winst op de Zeeuws-Vlamingen. ,,Ik vond Bruse Boys de eerste helft heel goed spelen.” Echter, het goede spel werd niet beloond. De thuisploeg had op sportpark Volharding vooral pech. In die eerste helft werd een kopbal van Michel Maaskant van de doellijn gehaald, kopte Tom Blomaard op de paal en raakte Mats Willemse, toch weer de smaakmaker van dit Bruse Boys, de linker- en de rechterpaal. Zoveel pech werkt meestal tegen je. Groeneveld zei positief te blijven. ,,Ik had wel het idee dat-ie een keer zou kunnen vallen.” Nadat Bruse Boys vlak na rust tactisch werd verrast, waar ook de enige, grote kans van Terneuzense Boys uit voortkwam, nam de thuisploeg weer het initiatief. Dankzij goed afjagen (Groeneveld: ,,Als ik niets zeg, doen ze het niet”) van Blomaard en Yarick Dorst op de achterhoede van de opponent belandde de bal voor de rechtervoet van Willemse. Hij bedacht zich geen seconden en schoot de bal ter hoogte van de dug 35 meter verder op in de goal. Toepasselijk voor hem deze middag gebeurde dat via de binnenkant van de paal. Een ‘Matserlijke’ goal. Heerlijk gewoon. Bruse Boys op voorsprong. Niet lang na zijn doelpunt schoot Willemse (op foto met rugnummer 6) een vrije trap over de doelman weer op de paal. Het was invaller Dylan Adelaar die de wedstrijd een kleine tien minuten voor het einde besliste. De diepte ingestuurd liep hij zijn tegenstander eruit, legde de bal op de rand van het strafschopgebied goed klaar voor zijn rechtervoet en schoof hem keurig binnen in de verre rechterhoek: 2-0. Het was zijn eerste goal in bijna twee maanden. Met de bevrijdende tweede goal en de zege als gevolg kan Bruse Boys een stuk rustiger op haar kussen gaan liggen. Dromend over een nieuw kampioenschap in de tweede klasse E.