Weer een puntje voor MZC'11, ZSC'62 eindigt met negen man

Voor de tweede week op rij heeft MZC'11 gelijkgespeeld. Tegen Oude Maas kwam de Zierikzeese ploeg knap terug van een 2-0-achterstand. ZSC'62 beëindigde de wedstrijd bij SPS met negen man.

MZC'11-coach Alexander van Keulen sprak van twee goede goals en loon naar werken in de tweede helft. De achterstand op de twaalfde plaats blijft onverminderd groot. Grote zorgen zijn er bij Perry Snoep, de oefenmeester van SKNWK die zijn ploeg tegen DHV voor de zesde maal op rij zag verliezen. Hierdoor staan de Nieuwerkerkers inmiddels op de één na laatste plaats van de derde klasse B. ,,We hebben terecht verloren, de eerste helft was veel te slap. In de tweede helft hadden we wel meer druk naar voren maar we misten de echte overtuiging vandaag." Duiveland-trainer Anne Smit zag een goede wedstrijd van zijn team tegen Noad'67 maar zag ook dat de kansen niet werden benut. ,,We waren beter en hadden een groot veldoverwicht", sprak hij na de 1-1. In de vierde klasse B hadden WIK'57 en ZSC'62 volgens de trainers de scheidsrechters mee. ,,Wij mochten deze wedstrijd niet winnen. de scheidsrechter heeft de wedstrijd beïnvloed. Vijf minuten voor tijd scoort Apollo'69 door een onterechte vrije trap", aldus WIK'57-coach Wesdorp. ZSC'62-collega John Tahapary zei het volgende na de nederlaag tegen SPS: ,,De scheidsrechter liet zich beïnvloeden. Bij 1-1 gaf hij tot ieders verbazing een onterechte strafschop na een goede tackle van Mark Provoost". Met negen man - Michiel Schipper en Lennart Padmos hadden inmiddels beiden met tweemaal geel het veld moeten verlaten - kwam ZSC'62 terug tot 2-2. Pas twee minuten voor het einde werd het 3-2 voor SPS. Tahapary: ,,ZSC'62 heeft hard gewerkt maar door eigen naïviteit en een scheidsrechter, die de wedstrijd duidelijk heeft beïnvloed, verliezen we drie duren punten". UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Oude Maas-MZC'11 2-2 (2-1 Martijn van Grunsven, 2-2 Freek Torensma (op foto tweede van rechts)

Tweede klasse E: Bruse Boys-Terneuzense Boys 2-0 (1-0 Mats Willemse, 2-0 Dylan Adelaar)

Derde klasse B: SKNWK-DHV 1-2 (1-2 Remco van den Berge) Noad'67-Duiveland 1-1 (1-1 Wouter de Jonge)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Veere 3-1 (1-0 Delano Westerink, 2-0 Jelle Boogerd, 3-1 Mark de Feiter)

Vierde klasse B: SPS-ZSC'62 3-2 (0-1 Jos Erades, 2-2 Robin Provoost) Apollo'69-WIK'57 1-0

ZONDAG RESERVES Vijfde klasse: sportclub Zierikzee-Fios 0-3 FC De Westhoek-Zeelandia/Middelburg 4 10-0 (1-0 Rick Werry, 2-0 Vincent Goedegebuure, 3-0 Ferry Ebbers, 4-0 Vincent Goedegebuure, 5-0 Erwin Wandel, 5-0 Ferry Ebbers, 7-0 Fabian Oostvogels, 8-0 Ferry Ebbers, 9-0 en 10-0 Erwin Wandel) Patrijzen 3-DZC'09 2-2 (0-1 en 2-2 Raymond Sonneveld) Zesde klasse: Kwadendamme 2-Ouwerkerk 3-4 (Julian van Nieuwenhuize 3, Mike Venneman)