Eerste punt MZC'11, topdrie 2E, inclusief Bruse Boys, verliest

In de twaalfde wedstrijd van het seizoen 2016/2017 heeft MZC'11 het eerste punt behaald. Dit gebeurde zaterdag tegen Heinenoord, de nummer drie uit de eerste klasse C.

Een benutte strafschop door Corné Schilperoort (op de foto rechts) bracht de Zierikzeese rode lantaarndrager op 1-0, maar na ruim een kwartier had één van de kampioenskandidaten de stand gelijkgetrokken. In het vervolg van de wedstrijd kreeg MZC'11 kansen op meer goals, na rust drong Heinenoord aan maar hield de verdediging stand. Het is de eerste keer in deze competitie dat MZC'11 slechts één goal tegen kreeg. Ook na de rode kaart voor invaller Wesley Goud, in de 88e minuut, kon Heinenoord geen gaatje vinden. Bruse Boys deelde zaterdag 3 december in de malaise van de topdrie in de tweede klasse. Op de eerste plaats verloor de ploeg van trainer Marco Groeneveld voor de derde maal in de laatste vier duels, ten tweede gingen de nummers twee en drie, respectievelijk Axel en Serooskerke, ook onderuit. Hierdoor blijft Bruse Boys koploper met één punt voorsprong op de nieuwe nummer twee, Klundert. In Oude-Tonge overtuigde Bruse Boys in de beginfase. ,,In het eerste kwartier kregen we vier grote kans", zag Groeneveld. ,,Ineens werd het 1-0 omdat we verkeerd staan." Na de Flakkeese treffer kreeg 'Bru' twee à drie goede kansen maar maakte ze niet af zoals afgelopen weken wel vaker het geval is geweest. Groeneveld was voor rust niet blij met wat hij, los van de kansen, zag. ,,Ik heb me in de rust doodgeschaamd voor die gasten. Ik heb ze op scherp gezet en hebben een prima tweede helft gespeeld. Weer heel veel kansen, maar we hebben het even niet. We hebben nu drie van een ploeg verloren die zich ingraaft. Daar moeten we wat tegen doen." SKNWK heeft het evenmin. Voor de zesde keer op rij werd er in de derde klasse B verloren: deze keer was DIA in Teteringen met 2-1 te sterk. SKNWK-coach Perry Snoep was teleurgesteld omdat hij de Brabantse winst onterecht vond. ,,We speelden een prima eerst helft." Na rust werd het gelijk via een eigen doelpunt. Nadat DIA in de 75e minuut met tien man kwam te staan, kreeg SKNWK met de 2-1 de deksel op haar neus. Door de nederlaag staan de Nieuwerkerkers na zaterdag gedeeld één na laatste. FC De Westhoek vindt zich na de twaalfde speeldag terug op de vijfde plaats in de vierde klasse A na een regelmatige 0-3-zege op en in Heinkenszand. ,,Heinkenszand had niet zoveel in te brengen", sprak Steven Seedo, trainer van FC De Westhoek. ,,De uitslag had hoger kunnen zijn." In de vierde klasse B liet ZSC'62 weinig heel van Vosmeer: 7-1. Robin Provoost en Don van Vliet scoorden beiden tweemaal. Poulegenoot WIK'57 consolideerde achter ZSC'62 de vierde plaats door een moeizame winst op Kwadendamme.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC'11-Heinenoord 1-1 (1-0 Corné Schilperoort)

Tweede klasse E: DBGC-Bruse Boys 1-0

Derde klasse B: DIA-SKNWK 2-1 (0-1 Machiel Schot) Duiveland-De Fendert 4-1 (1-1 Ronald Zwager, 2-1 Reinier Looij, 3-1 Robbert de Bruine, 4-1 Barry Steenpoorte)

Vierde klasse A: Heinkenszand-FC De Westhoek 0-3 (0-1 Jelle Boogerd, 0-2 en 0-3 Delano Westerink)

Vierde klasse B: WIK'57-Kwadendamme 3-2 (1-1 Harmen van de Bok, 2-1 Dickenson Eekman, 3-2 Remon den Boer) ZSC'62-Vosmeer 7-1 (1-0 Michiel Schipper, 2-0 en 3-0 Robin Provoost, 4-0 en 5-0 Don van Vliet, 6-0 Nicky van der Velden, 7-0 André Derzhavets)

ZONDAG RESERVES Vijfde klasse: DZC'09-sportclub Zierikzee 0-0 Zesde klasse: Ouwerkerk-Zeelandia/Middelburg 6 5-1 (Erik Langendoen 2, Juliën Totte 2, Ramon Dourleijn)