Raad gaat meedenken over verbouwing gemeentehuis

Algemeen

Burgemeester en wethouders gaan in januari in overleg met de gemeenteraad nieuwe uitgangspunten formuleren voor de herinrichting van het gemeentehuis.

Eerder werd een voorstel van het college om voor ruim drie miljoen te gaan verbouwen door de raad afgeschoten. Afgelopen zomer werd duidelijk dat de raad meer betrokkenheid wenst bij het formuleren van de doelstellingen en uitgangspunten voor het opnieuw inrichten van het gemeentehuis. B&W geeft aan dit verzoek vorm door in januari 2017 twee openbare raadsbijeenkomsten te organiseren. De doelstellingen en uitgangspunten die zij samen tijdens deze bijeenkomsten formuleren worden meegegeven aan de gemeentelijke projectgroep die op basis daarvan scenario’s ontwikkelt voor de eventuele (gedeeltelijke) herinrichting van het gemeentehuis. Deze scenario’s worden vervolgens samen met de financiële consequenties, tijdens een derde openbare informatiebijeenkomst, aan de raad voorgelegd. Op basis van de resultaten van deze bijeenkomst krijgt de gemeenteraad in maart 2017 een nieuw raadsvoorstel aangeboden over de herinrichting. Wanneer besloten wordt over te gaan tot (gedeeltelijke) herinrichting van het gemeentehuis, streeft het college ernaar om dit uiterlijk het eerste kwartaal van 2018 afgerond te hebben.

Samenwerking met partners in het sociale domein is erg belangrijk om inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen.Zo laat het college weten. Het college denkt dat de samenwerking geoptimaliseerd kan worden door een aantal van deze partners een plek in huis te geven. Ze wil van het gemeentehuis het huis van Schouwen-Duiveland maken. Dit draagt tevens bij tot het efficiënt gebruiken van de beschikbare ruimte in het gemeentehuis.

Meer nieuws