Titelkansen Duiveland intact na derde nederlaag op rij (update)
Titelkansen Duiveland intact na derde nederlaag op rij (update)

Titelkansen Duiveland intact na derde nederlaag op rij (update)

Algemeen

Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar zelfs na de derde nederlaag op rij doet Duiveland nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse B.

Na DHV (0-4), sinds zaterdag 27 november de ploeg met de minste verliespunten in deze afdeling, en Zwaluwe (2-1) ging het voor de Oosterlandse formatie op deze dag weer mis. Op het Oostersportpark ging Tholense Boys er met een 2-3-zege vandoor. Ondanks de nederlaag heeft Duiveland slechts twee verliespunten minder dan DHV. Het ligt in de derde klasse B sowieso dicht bij elkaar. Na deze speelronde heeft zelfs de nummer acht, Olympia'60 nog reële kansen om aan einde van de rit met de schaal omhoog te staan. Den Bommel, de ploeg van oud-Duiveland-coach en interim-trainer van Den Bommel Henk Schouten, deed Bruse Boys behoorlijk wat pijn door de koploper in de tweede klasse E met 3-1 te verslaan. 'Rampzalig' is het allemaal niet want de ploeg van trainer Marco Groeneveld staat nog 'gewoon' drie punten los. Echter, onverwacht was het verlies wel. ,,Je rekent er niet op en het was een zwaar bevochten zege van Den Bommel", oordeelde de Goese oefenmeester. Die zege en dus de nederlaag van 'Bru' had het elftal helemaal aan zichzelf te wijten. De kansen en corners over de hele wedstrijd waren niet aan te 'slepen'. Groeneveld: ,,We hebben kansen zat gehad. Niet normaal. Het is een bizarre nederlaag, maar het is nu eenmaal gebeurd. Uithuilen en opnieuw beginnen". De vierdeklasser WIK'57 en FC De Westhoek behaalde beiden een benauwde overwinning. Bij laatstgenoemde had-ie wel wat ruimer kunnen uitvallen gezien het vele balbezit. Na de 1-0 na 55 seconden valt de 1-1 heel makkelijk. ,,Doordat de tegenstander moe is, maak je de 2-1", aldus FC De Westhoek-coach Steven Seedo. De winst van WIK'57 op Waarde was een goed vervolg op de 2-0-winst van vorige week tegen ZSC'62, maar daarmee was al het goede wel gezegd. ,,Qua instelling en beleving was het niet goed. Daar ben ik wel teleurgesteld over als trainer", sprak Jos Wesdorp, ,,zeker als je er nu voor wil gaan."

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC'11-Kloetinge 0-3

Tweede klasse E: Den Bommel-Bruse Boys 3-1 (1-1 Domenique van den Berge)

Derde klasse B: Duiveland-Tholense Boys 2-3 (1-1 Ronald Zwager, 2-3 Robbert de Bruine)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Domburg 2-1 (1-0 Wouter van den Berge, 2-1 Mark de Feiter)

Vierde klasse B: WIK'57-Waarde 1-0 (1-0 Camiel Kleppe) Kwadendamme-ZSC'62 2-7 (1-1 Mark Provoost, 1-2 Michiel Schipper, 1-3 Justin Vaane, 2-4 en 2-5 Nicky van der Velden, 2-6 en 2-7 Robin Provoost (op foto bovenop)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: FC De Westhoek- Hansweertse Boys 3 10-2 (1-0 Erwin Wandel, 2-0 Vincent Goedegebuure, 3-0 Harry Ebbers, 4-1 Robert Schnitzler, 5-1 Leonard Floresteijn, 6-1 Ferry Ebbers,  7-1 Robert Schnitzler, 8-2 Mischa van den Hoek, 9-2 Vincent Goedegebuure, 10-2 Fabian Oostvogels) sportclub Zierikzee-Patrijzen 3 1-5 (Patrick Roggeband) Luctor'88 3-DZC'09 1-5 (Fred van der Helm 2, Raymond Sonneveld 2, Michel Kik) Zesde klasse: Goes 4-Ouwerkerk 3-0

Meer nieuws