Educatieproject Stad en Lande voor scholieren

Algemeen

Alle basisschoolleerlingen op Schouwen-Duiveland kunnen volgend jaar aan de slag met de geschiedenis in hun directe leefomgeving.

Dankzij Stad en Lande dat een digitaal project opzet, waarmee de kinderen interactief bezig kunnen zijn. Anita de Munnik, voorzitter van Stad en Lande, is enthousiast over het project, dat de vereniging als een jubileumcadeautje aan de samenleving wil geven. ,,Kinderen kunnen op een digitale kaart in de omgeving van hun eigen school op zoek naar historische weetjes. En ze kunnen er zelf ook dingen aan toevoegen.”

Stad en lande betaalt het grotendeels uit eigen zak, maar wordt ook bijgestaan door het Zeelandia Cultuurfonds, de stichting Renesse en het Hurgronjefonds. Het project Mijnstadenlande wordt nu al uitgeprobeerd met de Meerpaal in Bruinisse en de Helcherseeschool in Scharendijke. Volgend jaar kunnen alle scholen mee gaan doen. De verwachting is dat de scholen over enkele jaren een goed gevulde database heeft. Anita de Munnik hoopt op deze manier de allerjongsten ook meer historische bewustzijn bij te brengen. Vooral ook omdat ze vanuit hun eigen perspectief (de eigen school als startpunt) gaan werken.

Meer nieuws