Eerste kickboksgala Zeltech groot succes
Eerste kickboksgala Zeltech groot succes

Eerste kickboksgala Zeltech groot succes

Algemeen

De appjes daags na het evenement stroomden binnen bij Leo 't Mannetje, een van de organisatoren van het kickboksgala Luctor et Emergo. De eerste editie, de hele zaterdagavond in Sportblok, was een groot succes.

,,Het is fantastisch verlopen", geeft 't Mannetje zondag aan. ,,Op alle fronten. Het had niet mooier kunnen zijn. Er is niets voorgevallen en de beveiliging was op orde." Boven verwachting kwamen bijna zeshonderd bezoekers op het kickboksgala van het Zierikzeese Zeltech af. Neem daarbij de honderd vips en even zoveel boksers en begeleiders en een kleine achthonderd mensen hebben een mooie avond beleefd in Sportblok. Zij zagen zes leden van Zeltech in de ring verschijnen waarvan er vier als winnaar weer naar de kleedkamers gingen, inclusief Germain Welles die in de A-klasse, de hoogste categorie van het gala, uitkwam. Aan weinig was te merken dat het kickboksgala Luctor et Emergo voor de eerste maal plaatsvond. Het zag er allemaal bijzonder professioneel uit. Er was een mooie kick- en thaiboksarena gecreëerd in de hal van Sportblok waar normaal gesproken aan volleybal, zaalvoetbal en handbal wordt gedaan. Wie niet dichtbij de boksers kon komen, kon de wedstrijden volgen via tv-schermen die boven de ring hingen. Een en ander werd omlijst passende muziek en goede belichting. In de zaal zelf was er overzicht en ruimte voldoende: je hoefde nergens te dringen en er waren zit- en staanplaatsen voldoende. Eigenlijk was de sfeer gewoon relaxed te noemen: met een biertje of wat anders een avond lang naar bokswedstrijden kijken. Er was helemaal niets mis mee. Een evaluatie met betrokken partij op korte termijn moet duidelijk maken of het kickboksgala in 2017 op herhaling gaat. Vooralsnog houdt 't Mannetje een slag om de arm, laat hij desgevraagd weten. ,,Het was voor iedereen nieuw en er zijn wel wat leermomentjes. We kijken kritisch naar onszelf."

wp_20161119_20_07_23_pro wp_20161119_20_24_19_pro wp_20161119_20_24_41_pro wp_20161119_20_38_05_pro wp_20161119_20_42_03_pro

 

 

Meer nieuws