Hotel met zestig kamers in Schelphoek moet kunnen

Algemeen

Wat burgemeester en wethouders betreft kan er op de plek van het huidige restaurant in de Schelphoek bij Serooskerke een hotel neergezet worden met zestig kamers.

Twee bouwlagen en een kap. Dat staat te lezen in de gebiedsvisie voor de Schelphoek, dat ter inzage gelegd gaat worden. Er zijn voor en tegenstanders voor bebouwing in de omgeving. Daarom is het oorspronkelijke plan voor een zorghotel op het Havenplateau al losgelaten. Maar ook tegen kleinere bouw binnendijks zijn bezwaren.

Het is overigens maar zeer de vraag of er investeerders te vinden zijn voor het hotel. De vraag is over het winstgevend te maken is. Maar plannen voor nog een bouwlaag of extra kamers is voor de gemeente onbespreekbaar. Volgens wethouder Wout van den Berg worden er al gemeenteraadsleden benaderd om de bouwruimte te vergroten.

De gebiedsontwikkeling van de Schelphoek is er één van hobbels. Toen in 2014 het plan voor een zorghotel op tafel kwam, was er meteen veel weerstand. Die weerstand is gebleven, zo laat Van den Berg weten. Hij vindt dat de gemeente het indertijd niet verstandig aangepakt heeft dor het zorghotel in de plannen te betrekken.

Overigens is het nog maar de vraag of de Schelphoek ook daadwerkelijk een opknapbeurt gaat krijgen. Bij het vaststellen van de begroting voor de komende jaren is het voorstel om er geld voor te reserveren niet gehonoreerd. Wat Van den Berg betreft moet de inrichting (mede)bekostigd gaan worden uit de portemonnee van marktpartijen. De gemeente zelf neemt het initiatief niet.

Meer nieuws