Gemeente handhaaft starterslening
Gemeente handhaaft starterslening

Gemeente handhaaft starterslening

Algemeen

De gemeente gaat door met de starterslening. De starterslening maakt (oudere) woningen voor starters financieel bereikbaar. De lening voorziet duidelijk in een behoefte; in 2016 zijn inmiddels 15 aanvragen ingediend, waarvan er al 12 zijn toegekend. Hoewel de regeling fiscaal iets is veranderd blijft het voor starters een aantrekkelijke manier om tegen een lage rente geld te lenen voor een eerste koopwoning. Daarom stelt het college voor de regeling op Schouwen-Duiveland voor 2017 en volgende jaren voort te zetten. Het in stand houden van de regeling bevestigt de jongste woonvisie van de gemeente, dat er voldoende woningen voor starters zijn.

Naast de starterslening, stelt het college voor een zogenoemde blijverslening in het leven te roepen. Net als de starterslening wordt deze bekostigd uit het stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Met de blijverslening kunnen bewoners hun woning levensloopbestendig maken. De lening bedraagt maximaal 25.000 euro en heeft een lage rente. De blijverslening kan door iedere eigenaar/bewoner van een woning die ouder is dan 1 jaar worden aangevraagd. De blijverslening draagt bij aan de doelstellingen van de gemeente om de woningvoorraad levensloopbestendig te maken en te stimuleren dat mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

In december neemt de gemeenteraad een definitieve beslissing over beide regelingen. Op het moment dat de regelingen van kracht worden, komt nadere informatie beschikbaar over de regelingen en hoe deze leningen kunnen worden aangevraagd.

Meer nieuws