Presentatie interactieve afvalbak

Algemeen

De gemeente heeft de tweedejaars studenten Engineering van de Hogeschool Zeeland begin september een opdracht gegeven. De opdracht was een interactieve afvalbak te ontwerpen. De interactieve afvalbak heeft als doel mensen zo ver te krijgen hun afval in een prullenbak te gooien. De studenten konden een afvalbak voor evenementen ontwerpen of één die bij de school Pontes Pieter Zeeman geplaatst wordt. Deze ontwerpopdracht is onderdeel van de campagne Schoon Zeeland, een initiatief van de vijf centra voor Natuur- en Milieueducatie in Zeeland. Met financiële steun van Zeeuwse gemeenten wil Schoon Zeeland het probleem van zwerfafval in de provincie te lijf gaan.

De ruim 40 studenten zijn in duo’s enthousiast met hun opdracht aan de slag gegaan. Op vrijdag 11 november presenteren ze hun ontwerpen op het gemeentehuis in Zierikzee. Dit doen ze eerst op een presentatiemarkt. Tijdens deze markt krijgen de studenten de gelegenheid hun ontwerpen aan te bieden en verder toe te lichten.

De ontwerpen worden beoordeelt door een jury die onder andere bestaat uit medewerkers en vertegenwoordigers van de Saman Groep, Hanse Staalbouw, NME centrum Schouwen-Duiveland, de Waste Bag Challenge, scholengroep Pontes Pieter Zeeman en de gemeente Schouwen-Duiveland. Ook het aanwezige publiek kan voor de publieksprijs mee stemmen. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

De gemeente en het NME centrum Schouwen-Duiveland zien deze ontwerpopdracht uiteraard als een goed initiatief om het zwerfafval tegen te gaan. Tegelijkertijd is het een mooie gelegenheid om jong talent en het lokale bedrijfsleven samen te brengen. Naast de ondernemers die deel uitmaken van de jury, zijn ook andere lokale ondernemers voor deze dag uitgenodigd zodat ze kennis kunnen maken met de aanwezige studenten.

Iedereen welkom! Op vrijdag 11 november is iedereen vanaf 13.00 uur van harte welkom in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee. Om 13.15 uur starten de studenten met het presenteren van hun ontwerpen. Omstreeks 16.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer nieuws