Volleyballers Forza tonen lichte tekenen van herstel
Volleyballers Forza tonen lichte tekenen van herstel

Volleyballers Forza tonen lichte tekenen van herstel

Algemeen

Na twee flinke misperen tegen de huidige nummers elf en negen uit de tweede divisie D toonden de volleybalmannen van Forza tegen EMD, de nummer tien uit de competitie, lichte tekenen van herstel. Het werd 3-1 (24-26 25-23 25-22 25-17).

Zes punten van de maximaal te behalen vijftien is een behoorlijk mager resultaat na wedstrijden tegen ploegen die in het seizoen 2016/2017 geen rol van betekenis (gaan) spelen. Daarom waren coach en spelers al blij dat er zaterdagavond in Sportblok gewonnen werd, al was het spel en niveau ook aan de magere kant. Want ook tegen EMD kan het eerste bedrijf als een mispeer beschouwd worden. Een 16-11- en een 23-19-voorsprong waren niet aan de volleyballers van Forza besteed. ,,Door veel eigen fouten", concludeerde coach Tonie van Breda na het onnodige verlies van de eerste set. Door persoonlijke missers zag de Rotterdammer het tegen De Burgst (4-0) en Zuvo (3-2) ook al mis gaan. Daarom was er toch wel sprake van enige opluchting dat er weer eens gewonnen werd. Met name de pass kende haar ups en downs. ,,Wanneer daar weer vastigheid in komt, is het weer ok", weet Van Breda. Het eerste setverlies deed het vertrouwen bij Forza geen goed. EMD, afkomstig uit Limburgse Reuver (nabij Roermond), voelde dat het ook wel en kwam voor te staan met 2-5, 7-11 en 10-14. Forza wist dat het nu wat moest brengen om niet een derde sof op rij te produceren en vocht zich netjes langszij (14-14) en deed er een schepje bovenop door naar 19-15 uit te lopen. Deze marge werd vastgehouden tot 24-19, maar toch lieten de volleyballers het weer spannend worden. Raymond van Boven, weer in de basis na een zweepslag, benutte het vijfde setpunt. ,,Het scheelt wel als Raymond er bij is", stelde Van Breda vast. ,,Niet zo zeer voor de aanval, maar wel voor de blokkering en ook voor het gevoel van de jongens in het veld." De jonge veertiger kan nu eenmaal en nog altijd goed volleyballen. Punt. Ook in het derde bedrijf verkocht EMD haar huid redelijk duur door halverwege met 9-13 te leiden. Vanaf 14-14 hielden de volleybalploegen gelijke tred tot 22-22. Een technische fout van EMD, een blok van Van Boven en een bijna ace van Valentijn Luijk bezorgden Forza drie punten op rij en EMD een flinke knauw voor aanvang van de vierde set. Het verlies van het derde bedrijf deed de motivatie bij EMD knakken waardoor Forza redelijk eenvoudig de vierde set won. Zo kan de Schouwse formatie met een redelijk gevoel afreizen naar het Limburgse Gennep waar komende zaterdag Flamingo's wacht. Deze ploeg bekleedt de koppositie, een plaats die Forza dit seizoen eigenlijk en alleen maar voor ogen heeft.

Forza-vrouwen Voor de wedstrijd van de mannen zegevierden de vrouwen van Forza met dezelfde score tegen DVO 2: 3-1 (25-23 19-25 25-19 25-23). ,,Het was spannend, maar we zijn goed blijven spelen", gaf Forza-trainer Hennie van Liere aan. Volgens haar was de servicedruk hoog, lag de pass goed en was de verdeling keurig. ,,De tegenstander had wel een prima blok wat het aanvallen lastig maakte. We vergaten de aanval te 'dekken', maar kregen ook daar grip op."

Meer nieuws