Duiveland levert koploper onwaardig duel af

Ze bestaan nog: scheidsrechters die een wedstrijd feilloos aanvoelen. Door geen blessuretijd meer te rekenen maakte de leidsman een einde aan de lijdensweg van lijstaanvoerder Duiveland dat lijdzaam afdroop na de 0-4-nederlaag.

De voetballers van de Oosterlandse club waren er niet rouwig om want wat ze zaterdag op het Oostersportpark hadden laten zien tijdens hun achtste optreden in de derde klasse B van het seizoen 2016/2017 was niet best. En dat is nog eufemistisch uitgedrukt. De ruime en niet eens geflatteerde nederlaag kwam voor Duiveland-oefenmeester Anne Smit niet als een verrassing. ,,Ik voelde het van de week al op de training. Dat zie je gewoon want ik loop al een paar jaar mee. Voor de wedstrijd heb ik gezegd dat dit één van de moeilijkste wedstrijden wordt. Je krijgt een tegenstander die van a tot z gemotiveerd is. DHV heeft vorige week op hun kloten gekregen en dat willen ze recht zetten. Dat hebben ze fantastisch gedaan. Wij hebben als ploeg gefaald.” De eerste twintig minuten waren symbolisch voor het Duiveland van zaterdag 5 november dat in de huidige competitie in elke wedstrijd gescoord had en maximaal twee goals tegen had gehad. ,,Als een ploeg zo aan een wedstrijd begint, kun je niets meer recht zetten”, aldus Smit. In de eerste twintig minuten had DHV logischerwijs de overhand maar deed ze er te weinig mee. Toen Duiveland ontwaakte uit haar ‘slaap’ ontstonden er zowaar kansen via Robbert de Bruine en Ronald Zwager maar bleef een treffer uit. Op slag van rust schoot DHV uit eigenlijk de eerste de beste kans raak: 0-1. Na de pauze kwam Duiveland zeker beter voor de dag en had het enigszins het betere spel van de twee teams, maar toonde DHV zich na een uur efficiënt door de score te verdubbelen. Met wat schoten probeerde Zwager het voor en na de tweede treffer nog wel en kopte Thijs Rentier slechts net over, maar een klein kwartier voor tijd toonde DHV zich wederom zeer doelgericht: 0-3. DHV kwam niet vaak voor de goal van Duiveland-doelman Matthijs Verstrate, maar als ze er verscheen was bijna altijd raak. Zo ook bij de vijfde of zesde kans waar de vierde goal uit kwam. Smit verborg zijn teleurstelling niet. ,,Het was verschrikkelijk slecht. Ze dachten met een minimale instelling vandaag hier de punten te pakken. Niemand heeft zijn niveau gehaald, iedereen deed maar wat. Vier goals tegen in een thuiswedstrijd is belachelijk.” Ondanks het slechtste optreden tot nu toe kon Duiveland na afloop tevreden kijken naar de uitslagen op teletekst. DIA, de nummer twee, kreeg klop van Tholense Boys waardoor Duiveland nog altijd de ploeg is met de minste verliespunten en gewoon een uitgesproken titelkandidaat blijft. Ook die lopen wel eens averij op.