Countergoals Nieuwdorp bezorgen Bruse Boys eerste nederlaag (update)

Een week na het behalen van de eerste periodetitel liep Bruse Boys tegen de eerste nederlaag van het seizoen 2016/2017 aan.

In Nieuwdorp, waar Bruse Boys zaterdag tegen de gelijknamige tegenstander speelde, voetbalde de ploeg van trainer Marco Groeneveld een hele zwakke eerste helft en kreeg ze drie countergoals om de oren: 3-2. Ondanks het zwakke optreden voor rust had Domenique van den Berge zijn team op 0-1 kunnen zetten, maar hij schoot pas raak na de 1-0 van Nieuwdorp. Groeneveld dacht dat het kwartje wel zou vallen bij zijn elftal na de 1-1, maar het tegendeel was waar. ,,We kwamen overal een stap tekort." In de tweede helft schoot Bruse Boys onder meer met zes corners uit de startblokken. ,,We hebben wel tien à twaalf kansen gehad. De 3-2 van Tom kwam te laat." Geluk bij een ongeluk voor koploper Bruse Boys waren de gunstige uitslagen, waaronder de nederlaag van runner-up Serooskerke, op de negende speeldag. MZC'11 ging in de eerste klasse C weer onderuit. Ditmaal tegen één van de titelkandidaten, SHO. Twee treffers van Ramon Jansen, de 2-4 en 3-4, konden de nederlaag evenmin afwenden. In de vierde klasse A kroonde Delano Westerink zich voor FC De Westhoek tot matchwinner door de enige treffer te maken tegen Nieuwland. SKNWK-trainer Perry Snoep had er na de 4-2-nederlaag tegen De Fendert redelijk de pee in. ,,We hadden het voor rust af moeten maken want toen speelden we goed. De Fendert had niets te vertellen. In de tweede helft speelden wij slecht en ging De Fendert er steeds meer in geloven." Nadat SKNWK toch op 1-2 was gekomen, dacht Snoep dat zijn ploeg kon doordrukken. Hierna was het volgens hem 'echt dramatisch' van SKNWK-zijde. Een onterechte penalty leidde het 'verval' in. ,,Daarna krijgen we twee goals tegen vanwege slecht verdedigen."

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC'11-SHO 3-5 (1-3 Ingmar Quist, 2-4 en 3-4 Ramon Janson)

Tweede klasse E: Nieuwdorp-Bruse Boys 3-2 (1-1 Domenique van den Berge, 3-2 Tom Blomaard (op de foto rechts)

Derde klasse B: Duiveland-DHV 0-4 (zie verslag elders op site) De Fendert-SKNWK 4-2 (0-1 Machiel Schot, 1-2 Remon de Jonge)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Nieuwland 1-0 (1-0 Delano Westerink)

Vierde klasse B: WIK'57-ZSC'62 afg.

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: Zeelandia/Middelburg 4-DZO'09 1-1 (1-1 Richard Verhoeff) Zesde klasse: Ouwerkerk-Zeelandia/Middelburg 5 4-3 (Kenneth de Vrieze 2, Simon van Dongen 2)