Handballers Delta Sport moeten en kunnen leven met 21-21

De wedstrijd tegen Kwieksport overziend sprak Delta Sport-trainer John Jansen over ‘de eerlijkste uitslag’. De twee handbalteams kwamen zondag in Sportblok een 21-21-gelijkspel overeen.

De tweede competitiewedstrijd van de handbalploeg uit Zierikzee kon gerust het predikaat stevig opgeplakt worden. ,,Na rust (12-14) werd het er ons niet gemakkelijker op”, zag Jansen. ,,De strijd zette zich voor met veel individuele, stevige duels die aan beide kanten tijdstraffen van twee minuten opleverden.” Hiernaast kampte Delta Sport met een belangrijk mankementje: de afwerking. Jansen: ,,Eigenlijk liep dat best als een rode draad door de wedstrijd”. Dit manco leek de ploeg op te breken want Kwieksport leidde op een gegeven moment met 14-18. Tijdstraffen van de Zuid-Hollandse ploeg deden Delta Sport dichterbij kruipen en zelfs naast Kwieksport belanden: 19-19. Bij deze stand kreeg Kwieksport een strafworp die Elias Speelman, die een goed keepende Jacco de Looff voor dat klusje even verving, keerde. Vervolgens deelde Delta Sport nog twee ‘tikken’ uit door uit te lopen naar 21-19. De thuisploeg slaagde er in de resterende tijd niet de marge te vergroten of te consolideren. Jansen: ,,Het moment om de wedstrijd op slot te gooien, hebben we nagelaten. Maar als je 35 minuten achter de (scorebord)feiten aanloopt, was dit misschien wel de eerlijkste uitslag”. Doelpuntenmakers Delta Sport: Thijs van Splunder 7, Tim Vleeshouwer 4, Koen de Bruijn 3, Sebastiaan Hoftijzer, Brendan Meulmeester 2, Kevin Meulmeester, Ruben Bos, Rowan Boers.