Geen beste middag voetbalploegen Schouwen-Duiveland (update)
Geen beste middag voetbalploegen Schouwen-Duiveland (update)

Geen beste middag voetbalploegen Schouwen-Duiveland (update)

Algemeen

Na acht speeldagen van het seizoen 2016/2017 is Bruse Boys zeker van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Het team van trainer Marco Groeneveld mocht zaterdag op sportpark Volharding met hele dikke cijfers verliezen van Klundert, de nummer vier van de competitie, maar de thuisploeg had uiteraard aan een gelijkspel ook voldoende voor het officieel behalen van de eerste periodetitel. Groeneveld noemde het een onnodig gelijkspel. ,,Bij de rust had het 3-0 moeten zijn." Toch verstevigde Bruse Boys haar koppositie vanwege het 1-2-verlies van runner up Serooskerke tegen Prinsenland. De puntendeling in Bruinisse paste misschien wel op deze zaterdag 29 oktober waarin de voetbalploegen van Schouwen-Duiveland, met Duiveland en WIK'57 als positieve uitzonderingen, geen beste middag kenden. De overwinning van de Oosterlanders was min of meer verwacht omdat ze tegen Kogelvangers, de rode lantaarndrager van de derde klasse B, uitkwamen. In Willemstad won de lijstaanvoerder met 2-5. WIK'57 boekte een keurige uitzege bij OFB: namens de Kerkwervenaren was Camiel Kleppe (foto) tweemaal trefzeker. Volgens WIK'57-coach Jos Wesdorp kon zijn ploeg het overwicht in de eerste helft niet uitdrukken in goals, na wat omzettingen na rust gebeurde dat wel. WIK'57 gaat dus met een goed gevoel naar de derby van volgende week als ZSC'62 naar sportpark De Vospit komt. De Scharendijkenaren verloren zaterdag op eigen veld met 0-1 van Smerdiek. ZSC'62-coach John Tahapary: ,,We hadden een lastige wedstrijd verwacht. Er was veel fysieke strijd, maar wij waren wat ongelukkig in de afronding". Na de 0-1 van Smerdiek in de tweede helft kreeg ZSC'62 twee kansen. ,,Maar", oordeelde Tahapary, ,,het was te onrustig en te slordig om nog een vuist te maken." Hoewel SKNWK in de klasse van Duiveland met 3-4 verloor, baarden de Nieuwerkerkers wel opzien. Tegenstander Tholense Boys had tot zaterdag drie tegentreffers geïncasseerd en kreeg op sportpark Het Springer hetzelfde aantal tegengoals in één duel te verwerken. Het duel in Nieuwerkerk begon overigens spectaculair: na vijftig seconden stond het 0-1 en na een kleine vier minuten 2-1. ,,Maar", erkende SKNWK-trainer Perry Snoep, ,,Tholense Boys was voetballend beter." Voor MZC'11 begint de situatie langzamerhand penibel te worden. Rijsoord diende de Zierikzeeënaren, waarbij Ramon Janson tijdens de eerste helft inviel, de achtste nederlaag toe. De nummer drie van de eerste klasse C zegevierde met 4-0. FC De Westhoek verloor ook. Bij De Noormannen werd het 3-2 waardoor de ploeg uit Westkapelle de eerste periode voor zich opeiste.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Rijsoord-MZC'11 4-0

Tweede klasse E: Bruse Boys-Klundert 1-1 (1-0 Mats Willemse)

Derde klasse B: Kogelvangers-Duiveland 2-5 (0-1 Wouter de Jonge, 0-2 en 1-3 Ronald Zwager, 1-4 Jeroen de Bruine, 1-5 Robbert de Bruine) SKNWK-Tholense Boys 3-4 (1-0 Machiel Schot, 2-1 Robbert Padmos, 3-4 Julian van Nieuwenhuijze)

Vierde klasse A: De Noormannen-FC De Westhoek 3-2 (2-1 en 2-2 Delano Westerink)

Vierde klasse B: ZSC'62-Smerdiek 0-1 OFB-WIK'57 0-2 (0-1 en 0-2 Camiel Kleppe)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: DZC'09-Fios 2-1 (1-0 Johan van der Bijl, 2-1 Karst van der Linde) Zesde klasse: FC De Westhoek-Ouwerkerk 2-3 (Leen van der Meijden 3)

 

Meer nieuws