Eerste bijeenkomst nieuwe ondernemersclub Zierikzee
Eerste bijeenkomst nieuwe ondernemersclub Zierikzee

Eerste bijeenkomst nieuwe ondernemersclub Zierikzee

Algemeen

Het moet woensdag 2 november duidelijk worden of álle ondernemers in de binnenstad van Zierikzee lid kunnen worden van de nieuwe winkeliersclub InZzee.

Die dag wordt officieel gestart met de Biz. Biz staat voor bedrijven investeringszone. De ondernemers in de binnenstad hebben in meerderheid ja gezegd tegen de invoering van deze verplichte ondernemersbijdrage. De hoofdgebruiker van alle panden in de binnenstad worden automatisch lid van de club en betalen een bijdrage naar rato van de waarde van het pand.

Maar er zijn panden waar meerdere ondernemers in gevestigd zijn. Per Biz-pand kan er maar één ondernemer lid worden. Ook kunnen er andere belanghebbenden zijn, die niet automatisch lid van de Biz zijn. De Biz levert de vereniging zo’n €25.000 op, dat wordt verhoogd met een zelfde bedrag door de gemeente. De leden moeten zelf bepalen waaraan het geld wordt uitgegeven.

Dat gaf overigens al snel chagrijn bij het inmiddels ter ziele comité Koningsdag, dat stelt tevergeefs bij de ondernemersclub te hebben aangeklopt voor een bijdrage. De vraag is of en zo ja op welke manier Biz-geld ingezet gaat worden voor evenementen. Daarover moeten de leden zich uitspreken. De bijeenkomst is overigens alleen voor Biz-plichtigen toegankelijk.

Meer nieuws