Vierbannen stijgt op lijst van Lekker
Vierbannen stijgt op lijst van Lekker

Vierbannen stijgt op lijst van Lekker

Algemeen

Nadat ‘de Vierbannen’ vorig jaar met een 88ste plaats de top 100 van de Lekker 2016 bestormde, bewijzen Wouter Kik en zijn team ook dit jaar dat ‘de Vierbannen’ zich blijft verbeteren. Vandaag werd bekend dat het restaurant naar nr. 81 is gestegen. De jaarlijkse race om de eerste plaats in restaurantgids is gewonnen door Interscaldis uit Kruiningen. ,,Hier hebben we als team zo hard voor gewerkt en dan is het fantastisch dat we wederom stijgen in een lijst met toprestaurants; aldus Wouter Kik chef-kok van ‘de Vierbannen’. Wouter was bij de start van de Vierbannen met zijn 22ste jaar één van de jongste chef-koks van Nederland. Nu een aantal jaren later en heel veel ervaring rijker is de stijging in de ranglijst, een bevestiging van het talent van Wouter en de kwaliteit van het team.

Chef kok Wouter Kik ( 26) heeft zijn leerschool gehad bij o.a. de Vluchthaven, Gallery restaurant in Reykjavik, en bij Inter Scaldis onder leiding van Jannis Brevet. Wouter werkt met producten die recht uit de natuur komen: bloemen, kruiden, zeewier, veel groenten. Hij is dol op ondergewaardeerde vissen zoals schol, wijting, harder en makreel, duurzame vis die hij inkoopt bij lokale vissers.

Meer nieuws