Buitengebied krijgt snel internet
Buitengebied krijgt snel internet

Buitengebied krijgt snel internet

Algemeen

Naar verwachting kunnen de meer dan zestienhonderd mensen in het buitengebied binnen afzienbare tijd snel internet hebben.

Agrarisch Schouwen-Duiveland (ASD) en Ondernemers Schouwen-Duiveland (OSD) voeren contractbesprekingen met een provider.

Tot nu toe moeten particulieren en bedrijven in de polder het stellen met traag internet. Dat is – zo legt André Slootmaker (ASD) uit – nog via een oud koperdraadje. Wie nu zelf snel internet wil, staat voor een investering van duizenden euro’s. Teveel. Vandaag de dag eist een gebruiker een hogere snelheid. Privé, maar zeker ook zakelijk. Jan Deurloo (OSD) bevestigt dat en ziet nu de kans om het te verwezenlijken.

Deurloo: ,,We hebben minimaal 250 mensen nodig, die mee gaan doen. Dat moeten we kunnen halen. Zeker als mensen zich als ambassadeur in hun eigen buurt gaan inzetten.” Die deelnemers betalen straks iets minder dan €50 per maand voor internet en bellen. De éénmalige investering van ongeveer €200 kan met subsidie van provincie en gemeente teruggehaald worden. ,,Hiermee moet de drempel weg zijn,” aldus Deurloo.

Tot nu toe is het aantal mensen, dat belangstelling heeft getoond nog bescheiden. Slootmaker denkt dat mensen de kat uit de boom kijken. Eerst alle ins en outs willen weten. Die hebben de initiatiefnemers Deurloo, Slootmaker en Nicole Bil volgens eigen zeggen nu wel op een rijtje en kan de handtekening gezet worden bij de provider.

Met 250 deelnemers kan het gerealiseerd worden. Met een draadloze verbinding; uniek voor iedere deelnemer. Het streven is om uiteindelijk zo’n 650 mensen in de polder mee te krijgen, maar dat is voor het starten niet nodig. Ingezet wordt op een internetsnelheid van 30Mbit. Wie belangstelling heeft kan dat aangeven via snelinternetschouwenduiveland@gmail.com en https://www.facebook.com/snelinternetsd. Op de foto de drie initiatiefnemers.

Meer nieuws