Netwerk AED-vrijwilligers groeit snel

Algemeen

In de afgelopen maanden is het aantal vrijwilligers van Hartveilig Wonen op Schouwen-Duiveland toegenomen tot 405 personen.

In maart van dit jaar stond de teller nog op 300 vrijwilligers. Het aantal geregistreerde AED's blijft nog wat achter bij de verwachtingen. In totaal staan op Schouwen-Duiveland 42 AED's geregistreerd. Het Rode Kruis roept AED eigenaren op hun AED aan te melden bij www.hartveiligwonen.nl. Op deze website kunnen mensen die kunnen reanimeren zich aanmelden als vrijwilliger.

Het Rode Kruis biedt aan mensen die zich als vrijwilliger aanmelden kosteloos een reanimatietraining aan. Binnenkort starten trainingen in Noordwelle en in Zierikzee. Voor de avondtrainingen (start 19.30 uur) in Zierikzee op 3 en 10 november of 22 en 30 november is nog plek beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via secretariaat@rodekruisschouwen.nl of via 06 - 245 08 111.

De afdelingen van hetg Rode Kruis op Schouwen-Duiveland werken met steun van de gemeente aan een Hartveilig Schouwen-Duiveland: een netwerk van voldoende beschikbare AED's en getrainde vrijwilligers. Het doel is dat in iedere kern tenminste één AED 24 uur per dag op een centrale plaats beschikbaar is. Daarnaast zijn vrijwilligers nodig die bij een hartstilstand van een inwoner of gast in actie te kunnen komen.

Meer nieuws