Verwest heeft  vervoersoplossing dankzij collega's
Verwest heeft vervoersoplossing dankzij collega's

Verwest heeft vervoersoplossing dankzij collega's

Algemeen

Niet de gemeente of zijn werkgever de Zuidhoek hebben het probleem opgelost voor John Verwest uit Zierikzee, maar zijn collega's.

De visueel gehandicapte Verwest wil ook in de donkere wintermaanden graag naar zijn werk, maar krijgt overal nul op het rekest als hij hulp vraagt.Via WereldRegio vroeg hij onlangs aandacht voor zijn probleem.

Hij begreep er niets van. Verwest werkt bij de Zuidhoek in Zierikzee. Dagelijks gaat hij op de fiets naar zijn werk. Maar als de dagen weer korter worden, komt hij in de problemen. ,,Als het donker wordt kan ik niet fietsen. Ik ben eerder al bijna gevallen.” Tot voor kort betaalde hij een taxi uit eigen zak, maar dat lukt niet meer. Soms was de maandfactuur vijfhonderd euro. Maar gemeente en Zuidhoek zeggen niets voor hem te kunnen doen. De suggestie om korter te gaan werken om zo niet in het donker te hoeven fietsen, wees hij van de hand. Nu hebben twee collega's hem een oplossing aangeboden. Ze halen en brengen hun collega thuis. Een woordvoerder van de Zuidhoek laat weten dat het bedrijf wel degelijk bemiddeld heeft in het vinden van de oplossing.

Meer nieuws