Eis celstraf voor bezit wapens en drugs

Algemeen

Officier van Justitie W. Suijkerbuijk heeft bij de rechtbank tegen een 31-jarige man uit Zierikzee voor bezit van wapens, munitie en verdovende middelen een jaar gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist.

Bij verdachte werd vorig jaar juli wapens en munitie aangetroffen. In zijn woning beschikte hij over een gas- en alarmpistool, een gasrevolver, een pistool, twee koolzuurgaswapens , een hagelgeweer, een boksbeugel en busje pepperspray. Verder had hij op verschillende plaatsen zo’n kleine tweehonderd patronen. In de vriezer werd 350 gram amfetamine gevonden. Dit jaar werd op 8 juli in zijn woning 94,5 gram amfetamine en 595 gram wiet aangetroffen. De man kampt met een drugsverslaving.

De verdachte, die er op het laatste moment vanaf zag om naar de zitting in Middelburg te komen, zit inmiddels 84 dagen in voorarrest. De Zierikzeeënaar weigert mee te werken aan een klinische behandeling. Dat werd door een reclasseringsmedewerkster op zitting bevestigd. ,,Hij is hardleers en dat baart zorgen. Het beeld ontstaat dat hij behoorlijk is afgegleden. Hij had een pistool naast zijn bed liggen. Dat is gevaarlijk, want je weet het maar nooit”, verzekerde de officier. Volgens raadsman D. Olie heeft zijn cliënt een fascinatie voor het verzamelen van oude wapens. De advocaat toonde wel begrip voor de eis van de officier. ,,Het lukt niet om hem in een behandelsetting te krijgen. Hij heeft me verteld op eigen kracht met de hulp van zijn ouders zijn drugsprobleem te willen aanpakken.” Uitspraak: 24 oktober.

Meer nieuws