Logo wereldregio.nl
Handballers Delta Sport openen met solide zege
Handballers Delta Sport openen met solide zege

Handballers Delta Sport openen met solide zege

Veel woorden hoefde interim-coach Rick Evertse niet vuil te maken aan de zege van de handballers van Delta Sport op de openingsdag van het seizoen 2016/2017 in de hoofdklasse. Het enige juiste woord was solide na de 30-23-zege.

De Zierikzeese formatie heeft wel eens lastigere ouvertures gehad want die van zondag tegen Hercules 3 hoorde daar niet bij. Door goed te variëren met de aanvalslijnen en schoten had de Haagse verdediging en de (matige) doelman van de eerst helft geen passend antwoord op het spel van de thuisploeg in Sportblok. Nog voordat de klok tien minuten had aangetikt, stond Delta Sport met 6-1 voor. Een tegendoelpunt later maakte Ruben Bos zijn rentree in het eerste en enige mannenteam dat de handbalclub nu rijk is. Na de goede, eerste fase werd Delta Sport wat slordiger: Brendan Meulmeester miste een strafworp en Koen de Bruijn een break-out. Hercules kwam in deze periode tot 11-9, maar daarna pakte Delta Sport het redelijk op door met 14-11 te gaan rusten. Na de pauze was er bijzonder weinig aan de hand voor de blauwhemden en werd het, mede dankzij twee goede treffers van De Bruijn, 18-11. Evertse: ,,Het middenblok stond als een huis". De marge van zes verdween redelijk snel en eigenlijk zonder een aanwijsbare reden. Zo stond het ineens 21-19 met nog een kleine dertien minuten te aan. Het bleek de laatste stuiptrekking van Hercules 3 want hierna handbalde Delta Sport zich probleemloos naar een zege waarin ook nog eens de grens van dertig werd geslecht. Dat is meestal ook een kenmerk van een solide optreden van een handbalploeg.

Doelpuntenmakers Delta Sport: Thijs van Splunder 9, Koen de Bruijn, Tim Vleeshouwer 5, Kevin Meulmeester 4, Ruben Bos, Sebastiaan Hoftijzer 2, Bart Koetje, Brendan Meulmeester.