Eerste puntenverlies koploper Bruse Boys (update)

Bruse Boys is in en tegen Zaamslag tegen het eerste puntenverlies van het seizoen 2016/2017 aangelopen. Op Zeeuws-Vlaamse bodem werd het zaterdag 2-2 na een 0-2-voorsprong.

Zaamslag maakte de achterstand teniet door slippertjes van Johan Vroegindeweij en Olaf Willemse. In een van Bruse Boys-zijde matige tweede helft zag coach Marco Groeneveld Michel Maaskant en Mats Willemse het veld met blessures verlaten. Dylan Adelaar had die 'pijn' kunnen verzachten maar hij schoot in de laatste minuut op de paal. Niettemin blijft Bruse Boys koploper van de tweede klasse E, op een punt gevolgd door Serooskerke. Ook ZSC'62 wist geen raad met een 0-2-voorsprong en verloor zelfs met 3-2 van medekoploper SC Stavenisse. In de eerste helft was er volgens ZSC'62-trainer John Tahapary geen vuiltje aan de lucht tot de thuisploeg vlak voor rust uit één van haar spaarzame uitvallen de 1-2 maakte. ,,In de tweede helft werd Don van Vliet na vijf minuten na een vermeende slaande beweging uit het veld gestuurd. In deze periode ging Stavenisse fysieke spelen en wij gingen daarin meedoen." Een kwartier voor tijd werd het 2-2 en met nog vijf minuten te gaan veroorzaakte Barry van der Stel. Het leverde een (benutte) strafschop en zijn tweede gele kaart op. ,,Al met al een slechte tweede helft die ons heeft opgebroken." In dezelfde vierde klasse B kon WIK'57 een 2-1-voorsprong tegen Wemeldinge niet vasthouden waardoor het 2-2 werd. In de vierde klasse A gaven twee goals van Delano Westerink bij 1-1 tegen Spui de doorslag voor de tweede seizoenszege. ,,Het was een terechte overwinning", vond FC De Westhoek-trainer Steven Seedo. ,,We kwamen achter, maar waren veerkrachtig genoeg om het om te buigen." MZC'11 is er ook in haar vijfde wedstrijd in de eerste klasse C niet in geslaagd punten te pakken. Het bezoekende Zuidland, dat tot zaterdag ook puntloos was, won op sportpark Den Hogen Blok met 2-4. In de derde klasse B bezorgde het nogal gehavende Duiveland koploper WHS een nederlaag waardoor de ploegen in deze afdeling weer dichter bij elkaar kruipen. Daartoe behoort ook SKNWK dat bij Noad'67 een goede uitzege boekte, mede dankzij twee goals van Remco van den Berge (foto). Perry Snoep, coach van de Nieuwerkerkers, zag geen best optreden van zijn formatie. ,,We begonnen slecht, maar na twintig minuten kwamen we er goed in via prima goals van Van den Berge en Machiel Schot. De tweede helft was superslecht en was het wachten op de 2-2." In de laatste paar minuten gooide Van den Berge de wedstrijd alsnog in het slot voor SKNWK.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC’11-Zuidland 2-4 (1-0 Martijn van Grunsven, 2-2 Ingmar Quist)

Tweede klasse E: Zaamslag-Bruse Boys 2-2 (0-1 en 0-2 Domenique van den Berge)

Derde klasse B: Duiveland-WHS 2-1 (1-0 en 2-1 Wouter de Jonge) Noad’67-SKNWK 1-3 (0-1 Remco van den Berge, 1-2 Machiel Schot, 1-3 Remco van den Berge)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Spui 4-1 (1-1 Mark de Feiter, 2-1 en 3-1 Delano Westerink, 4-1 Jelle Boogerd)

Vierde klasse B: SC Stavenisse-ZSC’62 3-2 (0-1 Nicky van der Velden, 0-2 Robin Provoost) WIK’57-Vosmeer 2-2 (1-0 Remon den Boer, 2-1 Bart Boot)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Zesde klasse: Ouwerkerk-RCS 4 3-6 (Jullien Totté 3)