Filmtheaters gaan samenwerken
Filmtheaters gaan samenwerken

Filmtheaters gaan samenwerken

Algemeen

De vertoning van de film ‘De Tien van Renesse’ het komend weekend markeert het begin van de samenwerking tussen vier Zeeuwse filmtheaters: Cinema Middelburg, fiZi in Zierikzee, het Ledeltheater in Oostburg en Podium ’t Beest in Goes.

Deze filmtheaters bundelen hun krachten op het gebied van promotie, uitwisseling van kennis en het bieden van een platform voor Zeeuwse films.

,,We zitten als vier kleine filmtheaters letterlijk op aparte eilanden en zijn alle vier in feite met hetzelfde bezig. Met samenwerking zijn niet alleen onze eigen organisaties maar ook filmmakers gediend’’, zegt Simon Blaas van Cinema Middelburg. Met Tjeerd Muller, regisseur van ‘De Tien van Renesse’ als voorbeeld geeft hij aan dat een filmmaker voortaan niet meer bij vier theaters apart behoeft aan te kloppen om zijn film vertoond te krijgen, maar direct met de vier samenwerkende filmtheaters afspraken kan maken. Een ander voorbeeld van deze samenwerking betreft het programmeren van een zogeheten ‘Open Doek’ voor jonge Zeeuwse filmmakers, evenals de vertoning van films van reeds bekendere regisseurs in deze provincie. Blaas denkt met de krachtenbundeling van de vier filmtheaters ook een betere kans te maken op subsidie bij het Europa Cinema Net. Een aanvraag daarvoor is inmiddels in voorbereiding. De subsidie is bedoeld als promotie voor het vertonen van specifiek Europese films.

Meer nieuws