Eerste paal voor viskwekerij aan voet Zeelandbrug
Eerste paal voor viskwekerij aan voet Zeelandbrug

Eerste paal voor viskwekerij aan voet Zeelandbrug

Algemeen

Aan de overkant van de Zeelandbrug is de eerste paal geslagen van wat Nederlands grootste viskwekerij op land gaat worden: Kingfish Zeeland.

Het 5.000 m2 grote complex in het Zeeuwse Colijnsplaat opent in de zomer van 2017 haar deuren, om een jaar later de eerste gekweekte Yellowtail Kingfish-vissen af te leveren aan kwaliteitsrestaurants en gespecialiseerde vishandels in Nederland en Europa.

Wethouder Adrie van der Maas van Noord-Beveland sloeg de symbolische eerste paal van het nieuwe bedrijf en toonde zich trots over de komst van het nieuwe bedrijf naar Zeeland: ,,Onze gemeente is bijzonder verheugd met de bouw van deze viskwekerij. Het is economisch gezien een belangrijke mijlpaal voor onze gemeente en voor de provincie. Niet alleen brengt het bedrijf zo’n 15 arbeidsplaatsen met zich mee, maar het markeert bovendien de de realisatie van onze ambities op het gebied van binnendijkse aquacultuur. We willen het Nederlandse centrum van aquacultuur zijn. Provincie en gemeente hebben daar stevig op ingezet. De komst van Kingfish Zeeland maakt die investeringen meer dan waard.”

Meer nieuws