Onrust over nieuwbouwplannen Cornelia
Onrust over nieuwbouwplannen Cornelia

Onrust over nieuwbouwplannen Cornelia

Algemeen

Er is onrust ontstaan bij bewoners van de Zweedse flats aan de Emiel Sandstromweg in Zierikzee.

Met het plan om verpleeghuis Cornelia te laten bouwen op het braakliggende terrein pal voor de appartementencomplexen wordt volgens hen een oude toezegging geschonden.

Ellen Ernst woont pal tegenover de plaats waar Cornelia eind volgend jaar wil gaan bouwen. In een brief van 2012 schrijft de gemeente de bewoners nog plannen te hebben voor een ‘parkachtige buitenruimte met wandelvoorziening’. Volgens Ernst is er al overlast door het verkeer en zal dat verder toenemen.

Maar vooral het vrije zicht, dat de bewoners van de flats vijf jaar geleden nog werd voorgehouden, was voor mensen reden een appartement te betrekken. Het gaat Ernst volgens eigen zeggen niet om de Cornelia op zich. ,,Nee, het gaat om het bouwen op die plek. Het zicht naar het water verdwijnt meteen.”

Gemeente en Allévo willen grond ruilen en onderzoeken dat op dit moment. Ernst zegt niet te begrijpen waarom het verpleeghuis niet op de eigen plaats gaat bouwen. ,,Dat is bij Borrendamme ook zo gedaan. Het kan prima. Het zal wel om geld gaan.” Met een enquete of handtekeningenactie gaat ze de buurt mobiliseren.

Meer nieuws