Bruse Boys wint weer

MZC'11 heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse C verloren. Op sportpark Den Hogen Blok won WNC zaterdag met 0-3 van de thuisploeg.

De ploeg uit Waardenburg, dat vorig seizoen uitkwam in de eerste klasse van het KNVB-district West I, legde MZC'11 nog voor het verstrijken van eenderde wedstrijd op de pijnbank. Niet dat WNC zoveel beter speelde, maar in die fase blonk het team uit in efficiency: anderhalve kans was goed voor twee goals. Met de uiteindelijke 0-3-zege zorgde WNC voor een primeur. De nederlaag van MZC'11 was de eerste in competitieverband sinds de ploeg van trainer vanaf vorig seizoen op kunstgras speelt. Toen werd alleen gelijkgespeeld tegen het SSV'65 van Marco Groeneveld. De huidige trainer van Bruse Boys zag zijn elftal in Zoutelande de tweede zege op rij boeken. Tegen De Meeuwen, dat in de openingsronde eveneens won, maakte Dylan Adelaar (op foto met nummer 9) de enige goal. SKNWK boekte volgens oefenmeester Perry Snoep een terechte zege. ,,Voor rust hadden we al met 1-2 of 1-3 voor moeten staan." De tegengoal viel pas in de negentigste minuut uit een strafschop. ,,We speelden goed en waren feller", aldus Snoep. Camiel Kleppe had een goede dag namens WIK'57. Met twee treffers zette hij zijn ploeg tegen Wolfaartsdijk op het goede spoor. Het duel op sportpark De Vospit eindigde in overigens in een 4-2-overwinning. Trainer Jos Wesdorp: ,,Op basis van mentaliteit en conditie konden wij een 1-2-achterstand ombuigen naar 4-2." In dezelfde vierde klasse B boekte ZSC'62 voor de tweede week op rij een ruime zege: 5-1 op OFB. ,,Het was een lastige wedstrijd", constateerde trainer John Tahapary. ,,OFB was naar ons gekomen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Ze speelde met tien man rond het eigen strafschopgebied." Na rust bleek de Flakkeese ploeg niet in staat dat 'spelletje' vol te houden. In de vierde klasse A speelden FC De Westhoek gelijk in en tegen Veere. ,,We hadden kansen om de 2-0 te maken", zag coach Steven Seedo. ,,Maak je die, is de wedstrijd op slot. Zoals een voetbalwet dan voorschrijft, valt de goal in de negentigste minuut aan de andere kant. En eerlijk was Veere ook aan het drukken." (foto Dirk van Wolferen)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC'11-WNC 0-3

Tweede klasse E: De Meeuwen-Bruse Boys 0-1 (0-1 Dylan Adelaar)

Derde klasse B: VVC'68-SKNWK 1-2 (0-1 René Verschoor, 0-2 Ali Zaman) (Duiveland vrij i.v.m. 13 ploegen in competitie)

Vierde klasse A: Veere-FC De Westhoek 1-1 (0-1 Maurice Stoel)

Vierde klasse B: WIK'57-Wolfaartsdijk 4-2 (1-1 en 2-2 Camiel Kleppe, 3-2 Remon den Boer, 4-2 Dickenson Eekman) ZSC'62-OFB 5-1 (1-0 Bilal Alashkar, 2-0 Mark Provoost (penalty), 3-0 Don van Vliet, 4-0 Robin Provoost, 5-0 Jos Erades)