Wie helpt me op mijn werk te komen?'
Wie helpt me op mijn werk te komen?'

Wie helpt me op mijn werk te komen?'

Algemeen

De visueel gehandicapte John Verwest uit Zierikzee wil ook in de donkere wintermaanden graag naar zijn werk, maar krijgt overal nul op het rekest als hij hulp vraagt.

Hij begrijpt er niets van. Verwest werkt bij de Zuidhoek in Zierikzee. Dagelijks gaat hij op de fiets naar zijn werk. Maar als de dagen weer korter worden, komt hij in de problemen. ,,Als het donker wordt kan ik niet fietsen. Ik ben eerder al bijna gevallen.” Tot voor kort betaalde hij een taxi uit eigen zak, maar dat lukt niet meer. Soms was de maandfactuur vijfhonderd euro.

Zijn werkgever wil niet bijspringen omdat er geen regels voor zouden zijn. Ook de gemeente ziet geen rol voor zichzelf en heeft Verwest doorverwezen naar het UWV. Het UWV zegt niets te kunnen doen voor mensen met een WSW-dienstverband (Zuidhoek). Ten einde raad heeft Verwest de belangenorganisatie Visio ingeschakeld, die nu formeel bezwaar heeft aangetekend.

,,Het is lastig om collega’s te vinden die me kunnen ophalen. Niet iedereen werkt op dezelfde momenten.” En als een collega onverhoopt ziek is heeft Verwest meteen een probleem. Hij hoopt dat iemand een oplossing voor hem heeft.

Wethouder Cees van den Bos (in die functie ook voorzitter van de Zuidhoek) zegt niet van de betreffende kwestie op de hoogte te zijn. ,,Maar in dit soort gevallen moet de gemeente initiatief nemen. We streven altijd naar maatwerk. We organiseren zo snel mogelijk een gesprek met de man.”

Meer nieuws