Nieuwe subsidieronde sloop woningen

Algemeen

Deze week start de vijfde subsidieronde van Provinciale Impuls Wonen. De afgelopen jaren zijn 107 slecht verkoopbare particuliere woningen gesloopt of samengevoegd met een financiële bijdrage vanuit de Provincie Impuls Wonen. Ook zijn er honderden sociale huurwoningen gesloopt en teruggebouwd. In deze subsidieronde is € 2,3 mln. beschikbaar. Wie in aanmerking wil komen voor een bijdrage, kan tot 10 oktober 2016 een aanvraag indienen.

Er staan in Zeeland veel verouderde woningen die overkoopbaar zijn geworden. Ze zijn gebouwd in een tijd waarin we andere eisen stelden aan woningen. De woningvraag is bovendien veranderd: er zijn minder gezinnen met kinderen, de groep alleenstaanden is groter en ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Het effect van deze ontwikkelingen: verwaarloosde, leegstaande of verkrotte woningen in de straat.

De Provinciale Impuls Wonen is een subsidieregeling voor huizenbezitters die hun oude woning willen slopen, samenvoegen of bloksgewijs renoveren. Particulieren, gemeenten, bedrijven, stichtingen en corporaties kunnen subsidie aanvragen. De subsidie kan helpen om het financiële gat tussen de kosten en opbrengsten van het project kleiner te maken. Een woning voldoet aan de eisen als het is gebouwd vóór 1 januari 1970 en een maximale WOZ waarde van € 170.000 heeft.

Meer nieuws