Duiveland en ZSC'62 scoren op openingsdag viermaal (update)

Duiveland en ZSC'62 zijn de competitie van het seizoen 2016/2017 met een ruime overwinning begonnen. Ook FC De Westhoek, WIK'57 en Bruse Boys kwamen tot een zege. SKNWK en MZC'11 verloren.

Tegen Olympia'60 zette Robbert de Bruine de Oosterlandse elf in de derde klasse B op het juiste spoor met twee treffers. Duiveland-oefenmeester Anne Smit zag een gelijkwaardige eerste helft met kansen over en weer. Na de pauze was Duiveland scherper voor de goal en hield doelman Matthijs Verstrate de thuisploeg van een aansluitingstreffer af. Duiveland scoorde daarentegen nog tweemaal. Poulegenoot SNWK ging op eigen veld onderuit tegen Rillandia. ,,We hebben terecht verloren", oordeelde SKNWK-coach Perry Snoep. ,,Rillandia was feller en wij waren meer in balbezit. In de eerste helft hebben we drie kansen onbenut gelaten, maar de echte wil en scherpte ontbraken vandaag dus. We hebben het af laten weten." In en tegen Wolfaartsdijk maakte ZSC'62 ondanks een gebrekkige voorbereiding een bemoedigende start. Met twee treffers liet doelpuntenmaker Robin Provoost al vroeg in het seizoen van zich horen. Trainer John Tahapary: ,,ZSC'62 was duidelijk een maatje te groot voor Wolfaartsdijk en defensief bleven we makkelijk overeind. We hebben veel kansen gecreëerd, maar het vizier stond nog niet op scherp. Ik ben vooral tevreden met de speelwijze van de ploeg". WIK'57 won in Cadzand en dat stemde trainer Jos Wesdorp tot tevredenheid. ,,We hebben goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd maar te weinig gescoord." FC De Westhoek debuteerde met een 3-2-zege op Heinkenszand die in de slotfase tot stand kwam, al kostte het tegen tien man heel wat moeite om de winst veilig te stellen. ,,Heinkenszand kreeg in de 37e minuut een rode kaart", vertelde Steven Seedo, de coach van FC De Westhoek. ,,In de tweede helft gingen ze 'op goed geluk' spelen en dat pakte voor hen goed uit omdat wij het niet slim uitspeelden. Wat we fout konden doen, deden we fout." Middels twee strafschoppen kwam Heinkenszand tweemaal op gelijke hoogte. In de negentigste minuut wekte Heinkenszand de bal weg tot corner die Maarten Kempen van dichtbij inkopte. Bij de aftrap floot de scheidsrechter af. Seedo: ,,Drie punten binnen, maar we hebben ons zelf onnodig in de problemen gebracht". MZC'11, dit seizoen voor het eerst de hoogst spelende ploeg namens Schouwen-Duiveland, kreeg tegen Oranje Wit vlak voor rust de 2-0 om de oren. Het werd uiteindelijk 3-0, maar de Zierikzeese ploeg had wel een aantal kansen om de score wat draaglijker te maken. ,,De nederlaag was wel terecht", aldus verdediger Mike de Voogd.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Oranje Wit-MZC'11 3-0

Tweede klasse E: Bruse Boys-FC Axel 4-0 (1-0 Mats Willemse, 2-0 Domus van den Berge, 3-0 Yarick Dorst, 4-0 Mats Willemse)

Derde klasse B: Olympia'60-Duiveland 0-4 (0-1 en 0-2 Robbert de Bruine, 0-3 Leendert Dooge, 0-4 Dennie le Comte) SKNWK-Rillandia 1-2 (1-2 Machiel Schot)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Heikenszand 3-2 (1-0 Dennis Schuitemaker, 2-1 Jeffrey Osseweijer, 3-2 Maarten Kempen)

Vierde klasse B: Wolfaartsdijk-ZSC'62 0-4 (0-1 Robin Provoost, 0-2 Jos Erades, 0-3 Robin Provoost, 0-4 Barry van der Stel) Cadzand-WIK'57 0-2 (0-1 Remco Theunisse, 0-2 Remon den Boer)