ANWB komt naar Haamstede in kader van 'Fietsdagen'
ANWB komt naar Haamstede in kader van 'Fietsdagen'

ANWB komt naar Haamstede in kader van 'Fietsdagen'

Algemeen

De ANWB trekt deze zomer met ‘fietsdagen’ het land in en komt ook naar Burgh-Haamstede. Zaterdag 17 september wordt het ANWB provinciale fietsevent afgesloten in Zeeland. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kan vanaf boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede gestart worden voor een fietstocht door het Zeeuwse deltagebied die uitgezet is in het kader van het project Beleef de Deltaroute. Gedeputeerde Carla Schönknecht en burgemeester Gerard Rabelink verzorgen de aftrap van dit evenement. Voor het Zeeuwse fietsevent wordt samengewerkt met RWS, Provincie Zeeland, Routebureau Zeeland en Natuurmonumenten.

Tijdens de “Fan van Fietsdagen” krijgen fietsers een VIP-behandeling tijdens een geselecteerde fietsroute waarbij op diverse locaties door de Vereniging Natuurmonumenten uitleg zal worden gegeven over het bijzondere karakter van het gebied of locaties waar men langs fietst. Daarnaast kunnen fietsers kennismaken met de activiteiten die niet alleen de ANWB maar ook diverse andere organisaties ondernemen voor recreatieve fietsers. Ten slotte kunnen ze op deze dag ook een E-bike testen.

Naast de fietstocht door de deelnemers zal er ook een E bike challenge plaatsvinden. Op de route zullengeselecteerde ANWB-leden twaalf soorten E-bikes testen, ook zal tijdens de tocht voor deze deelnemers een aantal uitdagingen plaatsvinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een parcours met hindernissen.

Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden voor de evenement van de ANWB anwb.nl/fanvanfietsen. Indien u een fiets wilt huren vanaf boerderij de Molenberg, stuur dan e-mail naar info@boerderijmolenberg.nl (ovv van naam en hoeveel dames-, heren- of kinder- fietsen men wenst te huren).

Meer nieuws