Logo wereldregio.nl

Genomineerden erfgoedprijs bekend

Met ingang van 2016 is de Monumentenprijs vervangen door de Erfgoedprijs, die tweejaarlijks wordt uitgereikt en de genomineerden zijn bekend.

De Erfgoedprijs is een stimuleringsprijs voor personen, organisaties of instellingen die zich hebben ingezet ten behoeve van het erfgoed, zowel op materieel als immaterieel gebied. De Erfgoedprijs is een bedrag van € 2500, -. Om tot een winnaar te komen heeft de nominatiecommissie drie genomineerden aan het college van burgemeester en wethouders voorgedragen.

De genomineerden zijn: 1. Wim de Vrieze te Burgh-Haamstede, voor het schrijven van boeken over onze streek en zijn bijzondere kennis van de rijke historie van Schouwen-Duiveland. De heer de Vrieze is altijd bereid lezingen te geven en doet dat met tomeloze energie en enthousiasme. 2. De Straô Noordwelle. Een levend cultureel erfgoed om, evenals de overige straô’s, voor Schouwen-Duiveland te behouden. 3 De Stichting der Heerlijkheden Oosterland, Sirjansland en Oosterstein voor hun behoud van de eendenkooi, de transformatie van een trafo hoogtoren tot een natuurtoren en de restauratie van de molen te Oosterland.

Dit jaar wordt Open Monumentendag op vrijdag 9 september 2016 in de Grote of Sint Nicolaaskerk te Brouwershaven op feestelijke wijze geopend (aanvang 19.30 uur). Tijdens deze opening maakt wethouder Jacqueline van Burg bekend wie van de 3 genomineerden de Erfgoedprijs 2016 heeft gewonnen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.