Comité dreigt met rechter in strijd voor veiliger kruispunt

Algemeen

Het actiecomité de Zwakste schakel gaat door met haar strijd voor de herinrichting van de kruispunten Grachtweg, Wandeling en Touwbaan in Zierikzee.

Voor de verbetering van deze drie kruispunten, heeft het comité aan burgemeester en wethouders een voorstel ingediend; ‘om het fietspad komend vanaf de Grachtweg opnieuw te laten eindigen op de Wandeling’. ,,Hiermee zou een overzichtelijker en veiliger situatie kunnen ontstaan dan nu het geval is en zou er voor de fietsers, voetgangers en automobilisten een overzichtelijker en beter begaanbare situatie kunnen ontstaan, " laat het comité weten.

en verder: ,,Op de verschillende punten van de drie kruispunten ontbreken nu duidelijk gemarkeerde oversteekplaatsen voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Waarbij het fietspad eindigend op de Touwbaan een vervolg krijgt over het voetpad ter linkerzijde van het Jannewekken. Inmiddels heeft een eerdere publicatie hierover ook onvolkomenheden bij de T-kruisingen van het Jannewekken met ’t Vrije en de Baden Powellweg aan het daglicht gebracht. Zo suggereert de bocht in de aanleg van de bestrating daar, dat er voorrangssituatie zou kunnen zijn op het rechtdoorgaand verkeer van het Jannewekken, ontbreekt er een duidelijke markering voor de voetgangersoversteekplaats over het Jannewekken bij ’t Vrije en ontbreekt een goed uitgevlakte begaanbare oversteekplaats voor voetgangers en fietsers over de kruising van het Jannewekken met ’t Vrije."

Donderdag 15 september zal het comité in het raadsledenspreekuur erop aandringen om het college te bewegen het voorstel van de Zwakste Schakel serieus te nemen. ,,Tot nu toe is er door de gemeente slechts gereageerd met een verdediging van de bestaande situatie. Als dat standpunt niet veranderd, ziet het comité geen andere weg dan deze zaak voor te leggen aan de rechter." eerder dreigde het comité nog met de 'rijdende variant' van de rechter.

Meer nieuws