Van Zandbeek wint Zierikzeese wielerronde
Van Zandbeek wint Zierikzeese wielerronde

Van Zandbeek wint Zierikzeese wielerronde

Algemeen

De grote prijs Emergo Group (wielerronde Zierikzee) is dit jaar gewonnen door Ronan van Zandbeek uit Schijndel. In een spannende sprint versloeg de topamateur de Belg Mario Willems, die de ronde al drie keer wist te winnen. Als derde eindigde de Belg Rutger van Raepenbusch.

Aan de start van de sfeervolle en drukbezochte ronde stonden dit jaar renners van verschillende nationaliteiten, waaronder bekende amateurs. Tijdens de ronde door de binnenstad van Zierikzee viel de slag al vroeg in de koers toen Mario Willems en Ronan van Zandbeek elkaar vonden en door een goede samenwerking de voorsprong op het peloton steeds verder uitbreidden. Achter de twee koplopers ontsnapten vier renners uit het peloton. Dat was al een prestatie, want tijdens het eerste uur werd er ruim 45 kilometer door de renners afgelegd.

Winnaar Van Zandbeek reed in het verleden een jaar bij de profs en is de oud beloften kampioen van Nederland. ’s Winters rijdt hij ook wedstrijden op het strand. De prijs voor de beste Zeeuwse renner ging naar Michel Stroosnijder, die de wielerronde van Zierikzee al eens wist te winnen. De prijs werd overhandigd naar Wim Evertse, naar wie de prijs vernoemd is. (foto Pieter van der Laan).

Meer nieuws