Logo wereldregio.nl

Positieve resultaten Schouwse clubs in bekervoetbal

Het merendeel van de standaardvoetbalclubs op Schouwen-Duiveland is het bekertoernooi van het seizoen 2016/2017 goed begonnen.

Derdeklasser SKNWK had de eer om als eerste ploeg tegen de nieuwe vierdeklasser FC De Westhoek, spelend in de reserveshirts van de thuisploeg, te mogen beginnen. Het bekerdebuut van het team, dat bestaat uit spelers van Renesse en DFS, eindigde zaterdag op sportpark Het Springer in een 5-2-nederlaag. SKNWK maakte voor rust het verschil. Eersteklasser MZC'11 won haar eerste poulewedstrijd met 2-1 van tweedeklasser Dauwendaele. Eén van de twee goals werd gemaakt door debutant Jeroen de Wild, die vorig seizoen bij Kloetinge speelde. Tweedeklasser Bruse Boys luisterde het debuut van coach Marco Groeneveld op met een 3-0-overwinning op Alblasserdam. Namens de Schouwse verenigingen zorgde derdeklasser Duiveland voor de grootste uitslag. Vierdeklasser Apollo'69 ging thuis met 1-9 onderuit en zag dat Dennie le Comte het scoren nog niet verleerd was. De spits vond driemaal het net, net als Ronald Zwager trouwens. Vierdeklasser ZSC'62 speelde gelijk tegen Jong Ambon. (foto SKNWK)

UITSLAGEN BEKERCOMPETITIE Eerste poulewedstrijden: MZC'11-Dauwendaele 2-1 (1-0 Jeroen de Wild, 2-1 Freek Torensma) Bruse Boys-Alblasserdam 3-0 (1-0 Koen van den Berge, 2-0 Domenique van den Berge, 3-0 Olaf Willemse) SKNWK-FC De Westhoek 5-2 (1-0 Remco van den Berge, 1-1 Delano Westerink, 2-1 Justin de Bruine, 3-1 Remco van den Berge, 4-1 Ali Zaman, 4-2 Jesse den Toom, 5-2 Simon van Dongen) Jong Ambon-ZSC'62 2-2 (2-1 Justin Vaane, 2-2 Barry van der Stel) Apollo'69-Duiveland 1-9 (Dennie le Comte, Ronald Zwager 3, Leen Dooge 2, Wouter de Jonge)