Haamstede werkt aan eigen dorpsvisie

Algemeen

Met het voeren van de eerste gesprekken tussen de dorpsraad en ondernemersvereniging is een begin gemaakt met de ontwikkeling van een dorpsvisie.

De gemeenteraad besloot eind 2015 dat er voor 4 kernen, waaronder Burgh-Haamstede een visie ontwikkeld moest gaan worden. Burgh-Haamstede zou pas in 2017 op de planning bij de gemeente staan, maar zowel de dorpsraad als de ondernemersvereniging willen graag al eerder van start met het maken van deze visie.

In de visie komt een duidelijk beeld van wat Burgh-Haamstede is, wat de uitstraling nu is en in de toekomst kan zijn. Het complexe dorp met 5 afzonderlijke kernen geeft voldoende mogelijkheden om een leefbare omgeving te zijn en te blijven. Zo zal er gekeken gaan worden naar de ontwikkelingen op het gebied van wonen, voorzieningen, verkeer en veiligheid, economische bedrijvigheid, sport, recreatie, ouderen en jeugd.

Na de zomer zullen diverse inspraakavonden worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Kenniscentrum Pro Work uit Burgh-Haamstede voor bewoners, verenigingen, ondernemers en andere organisaties. Ook zal er rechtstreeks contact worden gelegd met deze organisaties om iedereen een kans te geven bij te dragen aan de ontwikkeling van de visie voor Burgh-Haamstede, Burghsluis, Nieuw-Haamstede en Westenschouwen. Het streven is om begin 2017 een conceptplan aan de gemeenteraad aan te bieden.

Meer nieuws