Zomeravondbeiaardconcerten op de agenda

Algemeen

Met een bijzonder concert voor zang, harp en beiaard wordt aanstaande zaterdag 9 juli het nieuwe beiaard-concertseizoen in Zierikzee geopend.

De rustieke binnenplaats van het Stadhuismuseum verandert weer in een intieme concertruimte. Om 14.00 uur begint het concert en zal een uur duren. Vanaf de toren zal stadsbeiaardier Janno den Engelsman concerteren en beneden tussen de toeschouwers bevindt zich het duo NYO bestaande uit Nynke de Jong, sopraan en Yolanda Davids. Zij zullen tweemaal een muzikaal bezoek brengen aan vier landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Er klinken gedichten van Revius, operaklanken van Bellini en Verdi, liederen van Mozart en Fauré en nog meer muzikale verrasssingen. Tussendoor worden soms hilarische achtergrondverhalen bij de muziek verteld. De harpiste Yolanda Davids behaalde het solistendiploma harp aan het solistendiploma en studeerde verder in Parijs bij Marie Claire Jamet. Regelmatig treedt zij op met beroepsorkesten. De zangeres heeft als bijzonder aspect dat zij eerst de hoofdvakken piano en slagwerk studeerde aan het Haags Conservatorium. Nog steeds is zij slagwerker bij het Bach Orchestra of the Netherlands en is regelmatig als slagwerker op de televisie te zien Maar zij begon ook zang te studeren bij Joke de Vin , Hanneke de Wit en Hanneke Kaasschieter. Tenslotte vertelt de CV dat beide dames ‘geen blad voor de mond nemen’. Een bijzonder aspect is dat de beiaardconcerten geheel gratis zijn dankzij de steun van Stichting Renesse, Stichting Nutsfonds Zierikzee, Cultuurfonds Zeelandia en de Kattendijke Drucker Stichting. Het binnenplein is bereikbaar via de hoofdingang van het museum.

In een tweedelig, bondig, veeltalig programma neemt Duo NYO u mee naar verschillende uithoeken van de rijke muziekgeschiedenis. Harpiste Yolanda Davids en sopraan Nynke de Jong brengen u van het Zeeland van Wim Soeters naar gedichten van Revius, getoonzet door Jurriaan Andriessen. Maar ook van Mozart en Fauré tot Richard Strauss, afgetopt met de dramatische operaklanken van o.a. Bellini en Verdi. Om niet te verdwalen in muzikale wartaal vertellen Nynke en Yolanda u de (soms hilarische) achtergrondverhalen bij de liederen en aria's die u gaat horen.

Meer nieuws