Boze barbier 'eventjes' klaar met gemeente
Boze barbier 'eventjes' klaar met gemeente

Boze barbier 'eventjes' klaar met gemeente

Algemeen

Mark Koornneef –beter bekend als de barbier in Zierikzee – klaagt wel vaker over de in zijn ogen starre houding van het gemeentebestuur.

Maar nu hij een controleur op de stoep heeft gekregen en hem het schenken van een biertje aan zijn klanten heeft verboden, is voor hem de maat vol. ,,Zo maken ze alles kapot hier. Ik heb de neiging mijn zaak te verkopen als er een gegadigde voorbij komt.”

Aanleiding is een proef waaraan de gemeente heeft meegedaan. Een pilot om te onderzoeken of naast cafés ook de detailhandel bescheiden alcohol mag schenken. Het idee is eenvoudig; een glaasje kan het verblijf in bijvoorbeeld een kledingzaak veraangenamen. En juist dat laatste is waarnaar de ondernemers op zoek zijn.

Maar de wet staat dit niet toe. Vandaar dat gemeenten de koppen bij elkaar hebben gestoken en met een proef aan de slag zijn gegaan. ,,Ik doe het al jaren. Begonnen met een glaasje Whisky en tot voor kort dus bier. Eén biertje per klant. Gratis als service. Weet je, dat hoort een beetje bij het concept van de Barbershop. Ga maar kijken in Rotterdam, Amsterdam. Daar gebeurt het al zo lang. Het wordt gedoogd.” Meer in de papieren editie van WereldRegio.

Meer nieuws