Wat vinden Zeeuwen belangrijk voor de zorg in hun provincie?
Wat vinden Zeeuwen belangrijk voor de zorg in hun provincie?

Wat vinden Zeeuwen belangrijk voor de zorg in hun provincie?

Algemeen

Op 1 juli bespreekt de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland de ontwikkelingen die dit jaar moeten leiden tot onomkeerbare afspraken over hoe de Zeeuwse zorg er in de toekomst uit moet zien.Vorig jaar werden in het Van der Valk hotel in Middelburg, door een groot aantal inwoners van Zeeland, acht punten vastgelegd die zij belangrijk vinden voor de toekomst van de zorg in Zeeland (zie bijlage). Daarna zijn de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland en de Klankbordgroep Toekomstige Zorg Zeeland in het leven geroepen. De Klankbordgroep heeft als opdracht erop toe te zien dat de acht punten in beeld blijven, en na te gaan of bij de bevolking ook de gedachte gaat leven dat de zorg verbetert.

Zeeland kan met deze rol voor haar burgers – ook naar het idee van de minister van VWS - een voorbeeld zijn bij de inrichting van het zorgveld van de toekomst. De Klankbordgroep kijkt nu naar de instrumenten die inzetbaar zijn bij deze opdracht. Zo zal er de komende periode met gebruikmaking van het ZB-panel een peiling worden uitgezet onder de circa 1.100 vaste Zeeuwse paneldeelnemers aangevuld met de 125 bezoekers van de Van der Valk-bijeenkomst én de belangstellenden van de vier regiobijeenkomsten van de Commissie eerder dit jaar. Wie wil kan zich ook aanmelden voor de peilingen via: toekomstzorg@dezb.nl Verder wordt gedacht aan het inzetten van een digitaal Platform of Community, waarbij ideeën, gedachten en meningen worden uitgediept in de discussie. Ook met fysieke dialoogtafels in de verschillende regio’s in Zeeland zal de betrokkenheid van de burger mogelijk gemaakt worden. Natuurlijk kan iedereen die dat wil ideeën doorgeven aan de klankbordgroep, eveneens via bovenstaand toekomstzorg@dezb.nl.

De Klankbordgroep zal de resultaten van deze instrumenten inzetten in het gesprek met de Commissie Toekomstige Zorg en in de verschillende werkstromen (voor o.a. Zorg Dichtbij, Geestelijke gezondheidszorg en Medisch- specialistische zorg). -----------------------------------------------------------------------------------------

Meer nieuws