Opknapbeurt voor Jan van Renesseweg

Algemeen

Er wordt al jaren over gesproken, maar de Jan van Renesseweg, die Renesse met het strand verbindt, gaat in september op de schop.De Jan van Renesseweg is de belangrijkste verbinding tussen het Noordzeestrand en het centrum van Renesse, maar heeft deze uitstraling nog niet. De weg stond dan ook hoog op de agenda om aangepakt te worden. Door de constructieve samenwerking tussen ondernemers, inwoners, gemeente en Kuiper Compagnons is het eerste ontwerp klaar. De Jan van Renesseweg is momenteel geen aantrekkelijke route voor voetgangers en fietsers. De weg heeft niet de uitstraling van de belangrijkste route tussen strand en centrum, maar wel alle potentie in zich om dit te worden.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt met allerlei partijen aan een eerste ontwerp. De diverse ontwerpkeuzes zijn de revue gepasseerd in project overleggen, werkateliers, een openbare bijeenkomst en via masterplanrensse.nl. De uitstraling van de weg wordt aangepakt, maar ook worden er faciliteiten als zitgelegenheden, fietsenstallingen, toiletten, sport- en speelelementen langs de route aangebracht en de landschappen beleefbaar gemaakt. De strandopgang moet een echte blikvanger vormen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is de bedoeling dat de weg in september 2016 op de schop gaat en de herinrichting rond Pasen 2017 af te ronden. Aannemer Moerland gaat de werkzaamheden uitvoeren.

Dit project maakt onderdeel uit van het Masterplan Renesse. Met dit plan zet het dorp samen met de gemeente in op een forse kwaliteitsimpuls, zodat Renesse ook in de toekomst een bruisende badplaats met een onderscheidend karakter blijft. Voor meer informatie over het masterplan Renesse kijk op www.masterplanrenesse.nl.

Meer nieuws