Nieuw speelruimtebeleid mét kinderen opstellen

Algemeen

De gemeente stelt de komende periode een nieuw speelruimtebeleidsplan op. De beste ervaringsdeskundige, in dit geval de kinderen, worden hierbij betrokken. Ook voor dorps- en stadsraden en individuele inwoners is er gelegenheid om mee te denken.

Het KinderKlankBord organiseert verschillende activiteiten om te achterhalen wat kinderen belangrijk vinden als het gaat om de speelplaatsen. Er vindt in samenwerking met een aantal verschillende basisscholen een rondgang door de wijk of buurt plaats, daarnaast wordt er een enquête uitgezet en een buurtplattegrond gemaakt. Inwoners die mee willen praten over het speelruimtebeleid worden uitgenodigd voor een interactieve bijeenkomst in het gemeentehuis in Zierikzee. De deuren staan dinsdag 5 juli open vanaf 19.15 uur de bijeenkomst start om 19.30 uur en zal naar verwachting omstreeks 22.00 uur op zijn einde lopen. Alle dorpsraden ontvangen voor deze avond ook een uitnodiging.

De gemeente stelt het vanwege de organisatie van de avond op prijs om te weten wie op dinsdag 5 juli meedenkt en meepraat over het nieuwe speelruimtebeleidsplan. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar AnneMarie.Roda@schouwen-duiveland.nl.

Meer nieuws