Gemeente: 'Bijeenkomst AZC-locaties rustig verlopen'

Algemeen

Alsof de verwachting anders was, heeft de gemeente donderdagavond (vanavond) een persbericht de deur uitgedaan, waarin gemeld wordt dat de besloten bijeenkomst over een mogelijk AZC in Zierikzee 'rustig verlopen'is.

Vanavond verzamelden zich ruim vijftig direct omwonenden van de drie mogelijke opvanglocaties voor vluchtelingen in het gemeentehuis. Het ging om een besloten bijeenkomst voor de bewoners rondom de locaties aan de Zandweg, Oudeweg en het bedrijventerrein Gouwepoort in Zierikzee. De gemeente had de avond georganiseerd om met de direct omwonenden in gesprek te gaan over de vragen en zorgen die bij hen leven in verband met de mogelijke komst van een azc in hun directe omgeving. Bij de bijeenkomst was ook een flink aantal raadsleden aanwezig.

Burgemeester Gerard Rabelink praatte de aanwezigen bij over de laatste stand van zaken en over het vervolgproces, daarnaast kwamen ook de ruimtelijke procedures aan de orde die een rol gaan spelen als op een van de drie locaties een azc zou kunnen komen. Zo moet bijvoorbeeld een omgevingsvergunning worden aangevraagd die het mogelijk maakt om op deze locatie tijdelijke woningen neer te zetten.

,,Van de gelegenheid om vragen te stellen werd ruimschoots gebruik gemaakt. Kwesties als verkeersveiligheid, bereikbaarheid van voorzieningen, eventuele inkomstenderving, hoe de tijdelijke woningen eruit zullen zien en wat de samenstelling van de groep gaat zijn, kwamen aan de orde. De sfeer was goed,"zo luidt de officiele verklaring. Onder druk van de gemeenteraad is het college vorige week met de mogelijke locaties naar buiten gekomen. Vanuit de raad is aangekondigd dat er bijeenkomsten voor alle inwoners van Zierikzee moeten komen. Die zijn nog niet bekend.

Meer nieuws