Zeeuwland organiseert weer Tuindag

Algemeen

Zeeuwland organiseert ook dit jaar weer een Tuindag en gaat op verschillende plaatsen aan de slag.Leerlingen pakken tuinen in Renesse en Zierikzee aan. Op donderdag 23 juni vindt voor het vierde jaar de Zeeuwland tuindag plaats. Samen met leerlingen van Pontes scholengroep Pieter Zeeman en medewerkers van De Zuidhoek gaan bewoners in hun tuin aan de slag. Dit jaar krijgen zeven huurders hulp. Adressen zijn in Renesse en Zierikzee.

Tweedejaars leerlingen (HAVO/VWO) van Pontes scholengroep Pieter Zeeman hebben de afgelopen maanden voor het vak Technasium gewerkt aan een ontwerp voor een biodiverse en onderhoudsvriendelijke tuin. Samen met bewoners is uiteindelijk afgesproken hoe de tuin eruit gaat zien.

In groepjes gaan zo’n 40 leerlingen aan de slag. De leerlingen helpen onder andere mee met het aanplanten en tegels leggen. Zeeuwland biedt divers tuinmateriaal aan uit de ontwerpen van de leerlingen. De leerlingen helpen mee om dit materiaal in de tuin neer te zetten. Deze dag is er ondersteuning van medewerkers van Zeeuwland en De Zuidhoek.

Zeeuwland heeft via een oproep op Facebook aanmeldingen ontvangen van huurders. Uiteindelijk is gekozen om op twee plaatsen aan de slag te gaan. Dit vanwege de logistiek. In Renesse vindt de Tuindag plaats in Wilhelminaweg en Zeeanemoonweg. In Zierikzee is dat bij vijf adressen, namelijk Zijpestraat, Steenbank, Moggestraat en Calandweg.

Meer nieuws