Lintje voor Anne Martens

Algemeen

Anne Martens uit Burgh-Haamstede heeft vandaag, vrijdag, een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Rabelink gekregen.

Anne Martens is sinds 2001 bestuurslid en ambassadrice van de Pola van der Donck stichting. Deze stichting is in 1999 opgericht om geld in te zamelen waarmee in Zambia een plek gecreëerd werd voor de opvang van aids weeskinderen. De eerste actie van mevrouw Martens was een gesponsorde voettocht naar Santiago de Compostella. Door de inzamelacties van betrokkene is in Palabana in Zambia een kinderdorp gerealiseerd met onder andere een school voor de kwetsbare weeskinderen. Het Palabana Kinderdorp werd 1 mei 2005 geopend door de eerste president van Zambia, Kenneth Kaunda en Pola van der Donck. Momenteel leven 68 kinderen in de leeftijd van 6 tot 22 jaar in het dorp.

Daarnaast is Anne Martens sinds 2006 lid van de parochiële werkgroep O.L.V. op Zee in haar woonplaats Burgh-Haamstede. In 2015 is ze gekozen als één van de “10 van MAX”, een lijst van de tien meest inspirerende ouderen van Nederland. Een jury bestaande uit onder andere Bas Haring en Hedy d’Ancona heeft haar op de lijst geplaatst vanwege haar jarenlange inzet voor Zambia.

Meer nieuws