Watersnoodmuseum viert erkenning
Watersnoodmuseum viert erkenning

Watersnoodmuseum viert erkenning

Algemeen

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk viert de erkenning tot Nationaal kennis- en herinneringscentrum Watersnood 1953 met een manifestatie op woensdag 15 juni.Het is tevens de aftrap tot een periode met uiteenlopende activiteiten waarmee de erkenning tot kennis- en herinneringscentrum meer invulling krijgt. Het eerste dat na woensdag op de agenda staat zijn vier Filmdagen van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni.

De manifestatie van woensdag krijgt invulling met bijzondere gasten die elk op hun eigen manier ingaan op het belang van de erkenning voor het Watersnoodmuseum. Tijdens de manifestatie willen bestuur en directie van het Watersnoodmuseum laten zien en horen wat er de afgelopen maanden in gang is gezet met betrekking tot de ontwikkelingen die het museum nog verder laten groeien in hun rol van Nationaal kennis- en herinneringscentrum Watersnood 1953. Er is inmiddels een start gemaakt met een digitaal museum en virtuele middelen om de bezoekers kennis te laten maken en te laten ervaren wat wordt gedaan als het om waterveiligheid gaat.

Het museum wil fungeren als kenniscentrum, waarbij de waterveiligheid een grote rol speelt. Ook de bewustwording dat Nederland zich door de jaren heen sterk heeft ontwikkeld waar het gaat om waterveiligheid, maar dat er nooit 100 % garantie is dat er geen overstromingen meer zullen plaatsvinden, is iets waar het Watersnoodmuseum zich de komende jaren voor wil inzetten. Hierin bijgestaan door uiteenlopende partijen zoals het miniserie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en Ons Water.

Meer nieuws