Aanhoudingen voor bezit van lachgas

Algemeen

De politie heeft na een ongeval aan de Dammende bij Ellemeet twee mannen opgepakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij liep door het ongeval ernstig rugletsel op.

Agenten kregen zaterdag rond 22.15 uur de melding van een ongeval waarbij een auto een tarweveld in zou zijn gereden. Toen de dienders bij het ongeluk aankwamen kregen ze van omstanders te horen dat een van de inzittende zich in het tarweveld had verstopt. De 22-jarige man uit Utrecht is vervolgens aangehouden. De andere inzittende, een 32-jarige man uit Ridderkerk lag gewond bij het voertuig.

In en rond het voertuig en in het weiland vonden de dienders verschillende lachgaspatronen. Beide verdachten worden verdachte van het overtreden van de geneesmiddelenwet. Handel in lachgaspatronen met als doel deze als drug te gebruiken is verboden. De patronen zijn dan ook voor onderzoek in beslag genomen. De man uit Utrecht is ingesloten. De andere verdachte is afgevoerd naar het ziekenhuis, hij is ook aangehouden, maar zal eerst behandeld moeten worden aan zijn verwondingen.

Meer nieuws